veseelégtelenség?

T, Dr Ur/Nő..ezévi laborleleteim szerintem aggasztóak: Koleszterin: 6.1, karbamid: 11.8 /2.8-7.2/, Kreatinin 213 umol/L /44-80/, eGFR: 20.46, MCV 96.1 /80-95/, és a TSH 114.40 /0.27-4.20/ /5 éve alulműködő pajzsmirigyet állapitottak meg, 1 éve már emlitették a belgyógyon, h. a vesém már károsodott, de gyógyszert nem kaptam. A pajzsmirigyre letroxot kaptam szintén 1 éve, de "lökdösi" a szivemet és 3 hétnél tovább nem tudtam szedni..... Mire számíthatok ezekután ezzel a labroeredménnyel? . A vesémet illetően gyógyszeres kezelés kell? mely mennyire volna hatásos, és elkerülhető-e a művesekezelés......Válaszát nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza veseelégtelenség, hipotireózis témában

Kedves Kérdező!

Valóban aggasztóak ezek a leletek. A vesefunkcióbeszűkülés jelentős, fontos lenne azt tudni, hogy milyen betegség miatt alakult ki (a felsorolt betegségei közül pl. a magasvérnyomás betegség lehet kiváltó ok) , hasi Uh-vizsgálattal meg kell ítélni, hogy milyen a vesék morfológiája, szóbajön-e még, illetve szükséges-e vesbiopszia. Ilyen fokú károsodásnál mindenképp szükséges mielőbbi nephrológiai kivizsgálás és gondozásbavétel, hogy a művesekezelés kitolható legyen! A pajzsmirigy alulműködés szintén jelentős, mielőbb keressen fel endokrinológust ezügyben. Sajnos ilyen mérvű eltérésekhez mindenképp mielőbbi, személyes szakorvosi kivizsgálás szükséges!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. augusztus 22., 14:21; Megválaszolva: 2012. augusztus 22., 14:29
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Végstádiumban lévő vesebetegség
T.Doktortno Doktor úr.19 éves vagyok 2 éves korom óta nephrozis szindrómam van! 2008 van kaptam vesét de 2016.02.02 a beültetett vese kilokodot most...
veseelégtelenségből fakadóan...
Tisztelt doktor úr! Kb. 6 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam krónikus veseelégtelenséget, a betegség kialakulásának okára nem derült fény ...
eGFR szint
Tisztelt Doktor Úr! A nyáron feltett kérdésemre a válaszát nagyon köszönöm. Azóta megtörtént a műtét. Sajnos 9-es eGFR-rel most késélen...
Kaldyum 600
Arról szeretnék érdeklődni, hogy édesapám, aki prosztatadaganattal folyamatos kezelés alatt áll, szedhet-e Kaldyum 600 mg tablettát? Azért...
veseelégtelenség
Lassan 3 éve diagnosztizáltak nálam súlyos veseelégtelenséget. Az oka ismeretlen. A kreatinin értékem akkor még 199 volt, ma 398, az Egfr pedig...