Vesekő alatti edzés

Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy vesekővel illetve vesekő zúzás után lehet-e konditeremben edzenem? Illetve a tömegnövelő és L-Glutamin használata engedett e ilyen esetben? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza vesekő témában

Kedves Kérdező!

Azok a szerek, amivel él, szintén hajlamosítanak vesekőre. Zúzást követően, amíg a törmelékek ki nem ürülnek, előfordulhat vesegörcsös shub, így amíg kontroll vizsgálat ki nem mondja, hogy mentes a törmelékektől, javaslom tartsa be a kezelőorvosa utasításait (bő folyadékbevitel, és azon gyógyhatású készítmények, esetleg gyógyszerek szedése/készenlétben tartása amik ilyenkor hasznosak) . Ez inkább az általános életvitelre nézve okozhat gondokat. A "gyúrás" statikus mozgás, jobban javasolt ilyenkor az aktívabb mozgással járó sport tevékenység (kocogás, lépcsőzés, túra, stb.)

Kérdés: 2011. augusztus 23., 15:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 20:05
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Derékfájás vesekő távozása után
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Februárban volt egy vesekövem, 4mm-es, ami távozott. Azóta minden mozdulatkor fáj a derekam. Visszamentem az urulógiára...
Vesekő
Tiszelt Doktor úr/nő! Pár napja vesegörcs miatt kórházba kerültem. Csináltak labort, rtg, uh, és ct vizsgálatot is. A hólyagtól 3 cm-re volt a...
Dj kateter
1 honapja felhelyezett dj ksteter fajdalmak, gorcsoket okoz! Folyamatosan visszatero gennyes vizeletet, 6mm veseko miatt lett felhelyezve ami nem okozott...
veseköves kérdés
Kedves Doktor Úr! Kálcium-oxalát veseköveim vannak ezer éve, jelenleg 5-6 mm-es és kisebbek. Kehelyvégben ezért szerencsére egyelőre csendes...
Ureterkő, Jobb alhasi szuró fájdalom
Tisztelt Dr.úr! A problémám lassan 1 hónapja áll fent. Első menetben sebészeten küldtek ki, onnan Ultrahangra küldtek. Amin megállapítottak, hogy...