• Turp utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr tavaly novemberben műtötek turpal.azota is vizeléskor nagy fájdalmam van és fáj a prosztatám is.terhelésre például ha dolgozom akkor még fájdalmasab.avizelet beszivárg.de ha jőn egy hirtelen inger akkor mind bemegy.nem tudom tartani.már minden féle gyogyszert kiprobált az orvosom de nem használt.nemi aktuskor az ondo is a hólyagba megy és pisilés után fájdamasan távozik.már a betéthez hozászoktam de a fájdalomhoz nem lehet.resudim nem marad vissza és genny sincs.kérem segitségét és tanácsát.kőszőnet.egy beteg

        Dr. Merth Gábor válasza a urológia témában

        Kedves Kérdező! Ha jól értelmezem sorait, egy endoszkópos prosztata műtéte volt. Ezt követően ínkontinensé vált. A gáti régió folyamatosan fájdalmas s szedett prosztata gyulladásra illetve vizelet inkontinenciára is valamit. Korrektül megvizsgálták (prosztata masszázs utáni vizelet) vizeletét, és az üledékben nem találtak bakteriális kórokozókat (mely azért inkontinencia esetén ritkább eset...) Endoszkópos vizsgálatkor tulajdon képen szintén nem találtak kóros eltérést a prosztata-húgyhólyag körül. Fájdalom döntően két okból lehetséges, vagy gyulladás (akár steril gyulladása is lehet, ilyenkor nem kórokozók tartják fenn azt), illetve valamilyen anatómiai eltérés (pl. egy kialakult majd letokolt cysta). Az igazság, amennyiben ezek a vizsgálatok valóban mind negatív eredménnyel végződtek, gyulladáscsökkentő kezelés, illetve intimtorna alkalmazása (ezen régió izomzatának nyújtása/lazítása) jöhet szóba... TURP után a retrográd ejakuláció gyakori, ez ellen tenni nagyon nem lehet.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 18:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: