• Vizelési problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Vizelési problémáim miatt egyre inkább félelemben telnek a napjaim. Második terhességem közepe táján vettem észre, hogy nem sikerül a hólyagomat egyszerre kiürítenem, kicsit erőlködve tudok csak üríteni, és felállás után újra leülve tudnék még üríteni vizeletet. Ez azóta is fennáll, gyakran érzem emiatt, hogy ürítenem kell, de csak kis mennyiség jön. Hozzátartozik még az igazsághoz az is, hogy mindkét babám császármetszéssel jött világra (szemészeti okokból). A nőgyógyászom szerint ez még belefér, kb. egy év alatt állnak ezek a dolgok helyre, de én nagyon félek mégis! Tudni kell még, hogy fiatalabb koromban nagyon sokat szenvedtem visszatérő hólyaghuruttól, kb. 3 év alatt sikerült megszabadulnom tőle. Utoljára a második terhességem első heteiben jelentkezett a fertőzés. ( a kisebbik gyermekem most fél éves) Most azonban már nagyon rettegek, hogy talán valami nagyobb gond áll a háttérben... Két pici mellett és egy nemrégiben történt hipofízis-ciszta műtét után nagyon félek egy újabb bajtól, nem tudom, milyen vizsgálatok, kezelési módok várnak rám ilyen helyzetben, Valóban lehet ez a terhességek, császármetszések utóhatása? Vagy a hurutokkal állhat összefüggésben? Kérem, segítsenek, mit tegyek, nagyon félek!

        Dr. Merth Gábor válasza a vizelési panasz témában

        Kedves Kérdező! Sajnos ezekből az információkból "értelmes" dolgot mondani nem lehet. Sok kérdést tennék fel, melyre a válaszok valószínűleg további kérdéseket hoznak fel. Ezt nevezik orvosi vizsgálatnak, a fizikális és eszközös vizsgálatokkal. Így csak annyit tudok javasolni, keressen fel egy urológus szakorvost, aki megvizsgálja. Fontos, hogy a vizsgálatkor hólyagja telt legyen, mert ez pl. egy ultrahangos vizsgálatnál sokat segít! UH-val azt is meg lehet nézni, rendben kivizeli-e magát! Ha volt korábbi lelete, azt is vigye magával, sokat segít a kezelő orvosnak! Sajnos, most csak ennyit tudok mondani, de ha gondolja szívesen megvizsgálom (Budapesten).


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 08., 21:34; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés