• DJ katéter miatti fájdalmas járás és vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 27 hetes Gravida vagyok és már 5 hete felhelyeztek nekem egy ún Dj katétert, mert a jobb oldali vesevezetékem elzáródott,( nem tudni, hogy kő vagy a baba miatt) és pangott a vizelet a vesémben. Azóta sokkal jobban vagyok, de egy dolog nagyon zavar és senki nem tud rá választ adni. Amióta felhelyezték a katétert fájdalmas a vizelés és a járás is. Voltam már sok vizsgálaton,nőgyógyászatin, vér és vizelettenyésztésem is volt, de semmi bajt nem találtak ( fertőzésre utaló jelet). Nem tud az urológusom sem magyarázatot adni, mi lehet az oka a fájdalmaimnak. Nem tudok elmenni sehova, mert a járás is nagyon kellemetlen és a pisilés is fájdalmas ( ami elég gyakori). Lehetséges, hogy a katétert érzem és az okozza a panaszokat? Még 3 hónapom van a szülésig és már nagyon el vagyok keseredve, hogy nem tudom mi van velem. Várom válaszát! Tisztelettel: Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a DJ katéter, vizeletpangás témában

        Kedves Beáta! Sajnos tipikus a folyamat, amin keresztül megy. Gravidáknál, általában jobb oldalon szokott lenni vesegörcsös panasz, melyet a kisded okozhat. (Ilyenkor a "négykézlábas" módszer szokott segíteni, és amíg ez segít, nem kell DJ katéter.) Mivel rtg. vizsgálatot nem lehet végezni, illetve ilyenkor a veseüregrendszer egyébként is kitágul (terheseknél olyan változások mennek végbe, amik ezt eredményezik), a DJ katéter szokott lenni a megoldás. Ha a katéter hólyagban levő része kicsit jobban kilóg, sajnos okozhat hasonló panaszokat, már ami a vizeléssel függ össze. Összefoglalná a járással kapcsolatos panaszait? (Mert azért ezt nem hiszem, hogy a katéter okozná.) Akut jelleggel helyezték fel a katétert, vagy tervezetten? Volt gerinc érzéstelenítés (ilyenkor azért nem feltétlen javallt), vagy e nélkül helyezték fel? Rögtön a beavatkozás után alakult ki a járással összefüggő panasza, vagy "idővel utána"?


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 27., 11:18; Megválaszolva: 2011. június 28., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés