• Puborectalis izom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Nagyon kétségbe vagyok esve, legyen szíves ha tud segítsen. Egy végbél tájékon érzett görcsös érzést érezve, erősen megnyomtam nagy wc-zés közben és egy hatalmas fájdalmat éreztem a prosztatám környékén. A proktológián annyit mondtak, hogy a puborectalys izmom begörcsölt. Közel 2 hónapig jártam ezen izom masszázsára, mely eleinte hihetelen nagy fájdalommal járt. Viszont az orvos szerint már rendben van, szerintem meg nincs, ugyanis az egész izomzatom gyengébb azóta az egész testemen, a péniszem felállva kissé más formát mutat, valamint érzéketlenebb is, illetve a sperma magömlésnél nem lövell ki úgy mint régen. Érzem, hogy nem rándul össze bennem valami izom. Az orvos azt mondja ez a stressztől görcsölhet be és ezen utóbbi panaszaimat el sem hiszi! Márpedig nekem nem a stressztől hanem egy hirtelen erőlködésnél történt meg a baj és csak ismerem a saját péniszem formáját, hogy meg tudjam ítélni valami nincs rendben vele. Anno írt fel nekem papaverines kúpot ami eleinte nagyon jó volt de pár nap után mindig megszokta a szervezetem és olyankor szünetelnem kellett vele 4-5 napot. E kúptól az izmaim is erősödtek. (Ezt sem hiszi el az orvos) Tehát én úgy gondolom valaminek még kell lennie ott, úgy érzem a prosztatám alatt (tehát ahol kézzel nem lehet kitapintani) lehet valami baj. Aktív sportoló voltam, most meg csak szenvedek, nem csak attól, hogy nem vagyok jól, hanem az orvosi hozzáállástól is. A prosztatámmal nincs baj, 4 urologusnal voltam. Nagyon szépen köszönöm

        Dr. Merth Gábor válasza a puborectalis izom görcs témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben úgy érzi, "van ott valami", abban az esetben vagy egy rectális UH, de akár egy kismedencei MR vizsgálat lenne célszerű, ezek végérvényesen tisztázzák ezt a kérdést. Ha a fájdalomcsillapító-görcsoldó kúptól jobban érezte magát, ebben az esetben javaslom a Kriston féle intim torna, vagy akár az ezeket az izomcsoportokat megmozgató/ellazító jóga betanulásának elkezdését, melyet -ha a "betanító-szakember" úgy ítéli- egy idő után otthonában is művelhet napi rendszerességgel. Szerintem ezek hasznosak lehetnek Önnél. Amennyiben a prosztata problémára rákérdezett vizsgálatok mind rendre negatív eredménnyel zárultak (nem derült ki, milyen vizsgálatokra alapozzák ezt), elképzelhető a medencefenék izomzatának a sérülése amit nem biztos, hogy egy urológus fog megoldani. Jobbulást kívánok!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 24., 14:34; Megválaszolva: 2011. május 26., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Orvosok! 14 éves vagyok és kb fél éve szivárog egyfolytában az onndóm. Azért fordulok magukhoz mert nagyon zavaró és nem tünik el.. Maszturbálás tök normális de szintén utánna sok ideig mèg szivárog sőtt naponta pár csepp...
        Kedves Doktor úr! Szeptember3 .-án fordultam nőgyógyászhoz mert alhasi fájdalmaim voltak,a diagnózis a következő volt Emndometritis et adnexitis incip ,kolpitis IUD in utero.Kaptam rá gyógyszert (Azi Sandoz + Klion 2X1 )a panaszom elmúlt ,ezután...
        Üdvözlöm. Az volna a kérdésem hogy az alkohol mennyire van hatassal a spermakra ? Okozhat meddőseget ? Vagy roncsolja a spermákat? A parom 22 eve minden este iszik. 2-3sör..meg rövid(palinka) felcent...de en viszont babat szeretnék. Valaszat...
        Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 1 hónapja érzek szúró fájdalmat a húgycsövem végében. A fájdalom nem állandó, de egy hónap alatt nem múlt el.A péniszemen semmilyen külső változást nem találtam. A húgycső gyulladás tüneteit nem...