• Hereviszér fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 24 éves férfi vagyok. Egy héttel ezelőtt reggel munkába menet fájdalmat éreztem a bal herémben. A nap végére sem múlt el, az amúgy nem erős és talán nem is állandósult fájdalom, de nyugtalanított a dolog, ezért még aznap délután felkerestem az urológiai szakrendelést. Véleményem szerint egy nagyon alapos és mindenre kiterjedő, ultrahangos vizsgálatra került sor, melynek során fény derült a baloldali hereviszér-tágulatomra. Az orvos azt mondta, ez nagyjából a második stádiumba sorolható, de nem kell rögtön a műtőbe rohanni, egyelőre próbáljam kímélni, hordjak kényelmes alsóneműt, három hónap múlva menjek vissza, akkor ismét megnézné. Még aznap elmentem "feszülős" boxer alsónadrágokat vásárolni, a korábbi hagyományos, lenge boxeralsó helyett. Ebben tényleg kényelmesebben érzem magam, de a fájdalom - főleg a nap végére - sajnos még mindig fent áll. Informatikus vagyok, ülő munkát végzek, bár próbálok az utóbbi napokban többet mászkálni a munkahelyemen, de alapvetően egész nap ülök, és bár reggel szinte panaszmentes, délelőtt még egész jó, de délutánra bizony már volt olyan, hogy eléggé megfájdult. Nem félek a műtéti megoldástól, de pár hete dolgozom ezen a munkahelyen, és nem szeretnék a három hónapos próbaidőm alatt ilyen beavatkozásra menni, amennyiben ez valahogy elkerülhető. Utána természetesen mindenképpen szeretném megcsináltatni, de addig azért nem szívesen mennék el ilyenre, jelenleg maximálisan helyt kell állnom a munkám során. A kérdésem az lenne, hogy a fájdalomra van -e esély, hogy megszűnjön pár hét elteltével, vagy ez nagy valószínűséggel állandósulni fog? Erős gyógyszereket azért nem szeretnék szedni, de próbálkozhatok esetleg valamilyen kenőccsel, pl. Flector, Venoruton, vagy valami ehhez hasonló? Tudna esetleg ajánlani valami ilyesmit? A testhez feszülős alsónemű viselése éjjel-nappal, az jó dolog, vagy inkább éjszaka legyek lazábban öltözve? Hideg víz vagy meleg víz, ami jót tesz neki? Inkább a mozgás vagy a pihentetés javasolt? Tisztában vagyok vele, hogy az orvosi beavatkozás a végleges megoldás a problémára, de egy ideig ezt még jó lenne kihúznom, ha lehet. Ha folyamatos fájdalmaim lesznek, akkor persze kénytelen leszek minél hamarabb túlesni rajta. Válaszát előre is köszönöm: Ádám

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a herevisszér témában

        Maradéktalanul támogatom a kolléga nézetét, valóban nem kell egyből a műtőbe rohanni vele. A műtét idejét és indikációját tekintve bízza magát a vizsgáló orvosára. A rendszeres testmozgás mindenképpen jót tesz, szoros alsóneműt pedig főleg nappalra javasoljuk, a vénás pangás miatt. Az lenne a tanácsom, próbáljon meg egy kicsit elvonatkoztatni a problémától.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 12., 20:33; Megválaszolva: 2011. május 16., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés