• Vesekő-képződés - SOS kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Kovács István! Édesanyámat április végétől urológiai kőzúzásra, laparoszkopós műtétre hordtam (neuropátis is), 2 zúzás és 3 laparoszkópos műtétre volt szükség. Az orvos szerint minden követ sikerült eltávolítani. Egy hónapra behelyezték a stentet, ezután kontrollra kell mennünk. UH-os vizsgálat után, ha rendben lesz minden, kiveszik a stentet. Ha ez megtörténik - amitől már nagyon félünk, mert kimerítő volt az eddigi történet, és eddig mindig belázasodás jelezte, hogy még mindig maradt benn kő -, akkor számít gyógyultnak, ha nem lesz semmi láz és egyéb problémája - gondolom. Szeretném, ha ezekre válaszolna, valamint kérdezném Öntől, hogy a Magne B6 tablettát ajánlották és a Rowatinex szedését. A Magne B6-ot állítólag megelőzésre ajánlják, én Önöknél olvastam egy cikkben, hogy vesebetegek vigyázzanak a magnézium szedésével. Ezt 2x1 adagban szedi. Kérem, válaszoljon, hogy a Magne B6 tényleg jó a vesekőképződés ellen. És kérném egyéb hasznos tanácsát is. (A legkeményebb fajta, kalcium-oxalát kövei voltak.) Várom mielőbbi válaszát. Üdv.: Odri

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! Leírása alapján édesanyja gondos, szakszerű ellátásban részesül. A műtétek utáni sinezés, a megelőző gyógyszeres kezelés mind szükséges. A Magne B6 szedése, megfelelő adagolásban semmilyen gondot nem okoz, és édesanyjának feltehetően normál vesefunkciói vannak, tehát nem tekinthető vesebetegnek.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 07., 22:41; Megválaszolva: 2010. október 11., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés