Férfi meddőség

Tisztelt Dr. Nő vagy Dr. Úr!

A férjemmel, 2.éve járunk a Budai Meddőségi Központba, mert sajnos nem sikerül a gyermekálldás természetes úton. A vizsgálatok során kiderült, hogy a páromnál van a gond. Sajnos a mennyiséggel és a minősséggel (nagy részüknek nincs farkuk)  is baj, van, de az orvosunk azt mondta, hogy még így is elég az inszeminációs beavatkozáshoz. A páromnál fél éve szerotonim hiány lépett fel, amire  CITALOPRAM-RATIOPHARM filmtabletát kapot, kérdésem az lenne, hogy ez a gyógyszer nem károsítja e  a hímivarsejteket? Szedheti nyugodtan,

Köszönettel: Ágnes

WEBBeteg szakértő válasza férfi meddőség témában

Kedves Ágnes! A Ciatlopram-nak tudtommal nem ismert lényeges károsító hatása, terheseknél is csak extrem nagy, az anyára is mérgező dózisok mellett állatkísérletekben találtak magzatkárosító hatást. Emellett azért a gyógyszert elrendelő orvos véleményének kikérése is szükséges!

Dr. Csanádi Gábor, urológus-andrológus szakorvos
Kérdés: 2010. június 03., 18:11; Megválaszolva: 2010. június 03., 18:11
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
prolaktin szint, tesztoszteron...
Feleségemmel évek óta gyermeket szeretnénk, sajnos alacsony és rossz minőségű spermaszintem hátterében nagyon alacsony tesztoszteron - 9, 5nmol/l...
Laboreredmény értékelés
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel meddőségi problémával küzdünk. Az andrológiai vizsgálat során kiderült, nagyon kevés a spermiumszám (0, 1 mill...
Terhesség
az alábbi eredmények tükrében a teherbe esés hatékony módszerére és körülményeire lennék kíváncsi feltételezve, hogy a nő egészséges...
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére