• Vesegörcs utáni elhúzódó "parancsoló" vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor/Doktornő!

        Hat nappal ezelőtt volt egy kora reggeli 2, 5 órás vesegörcsöm (2 héttel ezt megelőzően is volt egy ennél "gyengébb" 2 órás görcs, ezután voltam kivizsgáláson. Eredmény: 3-4 mm-es kehelykővet látott az ultrahang. valamint a röntgenfelvételen szinte nem is látszott semmi.) ami 5-6 másodperccel késöbb "átcsapott" elviselhetelen folyamatos vízelési ingerbe. Ami azóta is még fennáll és megakadályoz szinte bármiben, hiszen egyszerűen nem tudok semmire sem odafigyelni, koncentrálni. Mindig úgy érzem tartogatnom kell a vizeletet. Ha pedig elmegyek és könnyítek, akkor a végén ismét erősödő vizelési inger marad hátra. Azt elmondhatom ugyan, hogy már nem annyira folyamatos és "parancsoló" jellegű, de 2-3 percenként "jelez" a hólyagom mintha megint tele lenne.

        Napi 4-5, 5 liter folyadékot iszok folyamatosan. A második görcs után nem volt véres a vízeletem láthatóan, de a labor eredmény kimutatta. 9 évvel ezelőtt is volt már egy 3, 5 mm-es oxalát kövem a másik vesémben, ami 2 egymást követő éjszakai görcs után harmadnapra kipisiltem.

        Kérdésem az lenne, hogy meddig állhat fent ez a sürgető vizelési inger, mikor fog elmúlni illetve mit lehet tenni, hogy megszűnjön? Sajnos az urológus orvos, csak annyit mondott, hogy igyak rengeteg folyadékot és ki fog jönni, de ennek már 6 napja. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert az állandó vizelési inger már kifárasztott teljesen.

        Tisztelettel kérem szíves válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesegörcs témában

        Sűrű vizelési inger, vesegörcs után vagy mellett valóban rendkívül kellemetlen tünet, de számunkra és Önnek is biztató jel, hiszen a kő várható "születését" jelzi. A bő folyadékbevitel nagyon jó, emellett görcsoldó készítmények, illetve uretermotilitást elősegítő készítmények(gyógynövénykivonat)szedését tudnám javasolni. Sajnos gyógyszerneveket nem írhatok, de mindegyik kapható vény nélkül, gyógyszerészek biztosan megfelelő tájékoztatást nyújtanak. Az elviselhetetlen vizelési ingereket pedig némi fájdalomcsillapító kúp enyhítheti. Amennyiben panasza napokon belül nem enyhülne, illetve lázas állpot lépne fel, keresse fel kezelőorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-11 21:00:50; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: