Hereprobléma

Tisztelt Doktor Úr!

12 és fél éves a kisfiam. Megütötte a jobb oldali heréjét, és a fájdalom miatt kerültünk az urológiára. Az urológus fedezte fel, hogy a bal heréjével is gondok vannak, melyek a következők: retentia, atrophia testis l. d., bal here kisebb, a scrotumban magasan helyezkedik el, mérete 14x 7 mm-es, hypoplasias.

Tovább küldött bennünket, a gyermeksebészetre, de csak januárra kaptunk időpontot.

Szeretném tudni, hogy ezen betegség kivizsgálása várhat-e addig? Illetve nem igényel-e korábbi beavatkozást, mert az urológus azt mondta, hogy műtétet javasol, esetleg injekció kúrát, de majd dönt a gyermeksebész. Azt is szeretném tudni, hogy ez a betegség milyen következményekkel járhat?

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Emese válasza gyermeksebészet témában

Tisztelt Kérdező!

A heréknek ebben az életkorban állandóan a herezacskóban (középső és alsó harmadban) kell lenni. A leírt eltérés a herék kisebb mérete. Lényeges a herék jó poziciója, hiszen ez befolyásolja az ivarsejtek érési folyamatát. Amennyiben a fizikális vizsgálat során megállapítják, hogy valóban nincs jó helyen a here a műtétet el kell végezni. A januári vizsgálati időpont nem jelentős idő, hiszen a probléma már évek óta fenáll. 

Kérdés: 2009. december 10., 18:26; Megválaszolva: 2009. december 10., 18:26
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás