• Bélcsavarodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék információt gyűjteni, illetve kapni arról, hogy egy 5-6 hetes koraszülött kislány mitől, miktől kaphat bélcsavarodást, milyen tünetei lehetnek, milyen vizsgálattal vehető észre! Illetve, hogy a hirtelen megemelt táplálékbevitel is okozhat-e bélcsavarodást (10szeresére növelt mennyiség)? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a gyermeksebészet témában

        Tisztelt Kérdező! A bél forgási rendellenességei fordulhatnak elő és bélkeringési zavarok. A bél adaptációja egy elhúzódóbb folyamat egy koraszülöttnél. A szájon áti táplálás átmeneti felfüggesztése az esetek döntő többségében megoldja a problémát. A műtéti megoldás sokal ritkább. Önmagában a táplálék megmelése nem okozhat sebészetileg megoldandó eltérést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 20., 16:20; Megválaszolva: 2011. január 23., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés