Fitymafék műtét utáni dolgok

Jónapot kívánok! Péntek reggel volt fitymafék műtétem. Azt javasolta az orvos, hogy kenjem kenőccsel, és kamillateás borogatást használjak. Ezeket meg is teszem, csak nemtudom, hogy jól e. Nemerem tulságosan hátrahúzni, csak addig amíg nagyon enyhe fájdalmat érzek. Azthiszem a két sebet, ami ebből jön sikerül lekennem., de nemtudom pontosan meddig kellene hátrahúznom. És az baj e, hogy a seb gennyes? elég erősen, letörölni nemtudom, nemisnagyon merem. Felszívódó varrat van bennt, ez körülbelül mikor szívódik fel? köszönöm válaszát

WEBBeteg szakértő válasza fitymafék témában

Tisztelt Olvasónk! A műtét után a műtéti területről szövetnedvek távoznak, nem valószínű, hogy gennyes. Ha nem feszül nagyon a műtét utáni duzzanat miatt, akkor teljesen hátrahúzhatja a bőrt, persze óvatosan. A kenőcsözést  (Neogranormon) napi háromszor javaslom - a seb a kenőcs alatt sarjadzik, gyógyul. Kamillás borogatást a műtét után öt napig nem javaslok, akkor sem borogatást, csak öblögetést. A varratok inkább ki fognak bomlani és esni.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 22.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Elszakadt fitymafék
Tisztelt Doktor úr! A párommal együttlét közben elszakadt a fitymafékem.Éreztem egy erős fájdalmat. Eléggé intenzív volt a vérzésem, de viszonylag rövid ideig...
Fitymafék műtét után teendők
Tisztelt doktor úr a tegnapi nap folyamán (Febr 4.) volt fitymafék műtétem amely során meghosszabbították a fékemet. Az lenne a kérdésem, hogy kamillás...
Szeretkezés közben elszakadt fityma
Üdvözlöm! Az történt, hogy a barátnőmmel előjáték nélkül szeretkeztünk, tehát ő száraz volt. Behatoláskor erős fájdalmat éreztem, majd később észrevettük,...
Fitymafék probléma
Tisztelt Doktornő/Doktor! Igazából nem is tudom, hogy probléma-e, ezért sem fordultam urológushoz. Nincs fitymaszűkületem, és fájdalmat se érzek semmilyen...
Fitymafék műtét uáni állapotom normális...
1 hónappal ezelőtt volt műtétem. Rövid fitymafékkel műtöttek, és úgy érzem még mindig nem tökéletes. 3 képet feltöltöttem. Az első képen nem merev állapotban...
Fitymafékem lehet?
Tisztelt Doktor úr! Merev állapotban péniszemről a fityma csak a makkról jön le, tovább nem. Véleményem szerint rövid a fitymafékem. Önkielégítéskor problémám...