Herevisszér műtét utáni duzzadás

23 éves vagyok. 9 hónapja műtötték a bal herémet visszértágulat miatt. A beavatkozás után hatalmasra duzzadt, majd folyamatosan apadni kezdett, de még most is legalább kétszer akkora mint a jobb. Hat hónappal a műtét után vissza mentem kontroll vizsgálatra, mert zavart a mozgásban és megnyugodni sem tudtam. Az orvos ultrahanggal is megvizsgált és közölte, hogy minden rendben, csak a herét körülvevő burokban kicsivel több víz van, de még a határérték alatt. Így a visszértágulatot felváltotta a vízsérv. Most, három hónap elteltével úgy érzem, hogy ez sem jobb (sőt...) , mint a visszértágulat. Jóformán semilyen sportot nem tudok űzni és a mindennapjaimban is zavar. Néha fáj is, valószínűleg a méretéből adódó megerőltetés miatt.

Nem tudom mit kellene tennem. Visszamehetnék újabb vizsgálatra, de félek, hogy csak ugyanazt hallanám és nem akarom az orvost sem feleslegesen fárasztani. Viszont, ha műtétet javasol, akkor meg attól félek, hogy a beavatkozás után ennél is rosszabbra fordulnának a dolgok. Lehet, hogy pesszimista vagyok, de nagyon úgy néz ki, hogy valami csak a hátrányára változhat.

Kérem adjon tanácsot, hogy jól dönthessek! Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel M. Zoltán!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herevisszér témában

Tisztelt Olvasónk!

Azt valóban pesszimista megközelítésnek tartom, hogy csak rosszra fordulhatnak a dolgok. Egyszer már ugyan megtörtént, de a félelmeken kívül kicsi az esélye, hogy mégegyszer előfordul. A herevíz gyülem valóban csak műtéttel szüntethető igazán. Azután már nincs mit félni.Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Dr. Kocsis István, urológus
Kérdés: 2009. július 08., 17:08; Megválaszolva: 2009. július 08., 17:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?