Spermatogramm erdmény

Tisztelt Doktor Úr!
 
A Férjemmel már kb egy éve babát szeretnénk, eddig sajnos sikertelenül. Nekem volt nőgyógyászati problémám (PCO) , de sikeresen túl vagyok a műtéten, s ugy néz ki velem minden rendben van. A Férjem volt spermatogramm vizsgálaton, melynek az eredményéről szeretném kikérni az Ön véleményét.
MSC / mozgó sp. cc 40.500 M/ml
FSC / func.sp.cc 22.500 M/ml
SMI / motil. index 210.000
Teljes sp szám 390.000 M
Motile sp 202.000 M
Func. sp. 112.500 M
Sperma üledék 6-8 fvs/lt
vizsg. a.menny. 5.0 ml
ph 8.5
Az Urológus Doktornő azt mondta az eredményére, hogy jó, de a Nőgyógyászom szerint a func.sp. nem sokkal van az alsó határ felett. A vizsgálat 5-6 nap önmegtartóztatás után történt, s nem tudom, hogy amennyiben 2 naponta vagyunk együtt akkor lesz-e eredménye.
Várom mielőbbi válaszát!
Tisztelettel: Én80

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza sperma témában

Tisztelt Kérdező!

Az ondó mennyisége normális esetben 2-8 ml, pH spermanyerés után 7-7, 8. A normál spermiumkép értékeinek alsó határa: 20millió/ml hímivarsejt koncentráció, 40 millió összes spermiumszám, 50% mozgó, 25% gyors, 30% normál spermiumok aránya. A párja értékei a normális tartományban vannak, az ondó pH-ja kissé lúgosabb. Ezzel spontán megtermékenyítés minden további nélkül létrejöhet. Javasolt az ovuláció idejének számítása, és a legtöbb nemi együttlétet akkorra időzíteni.

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

Kérdés: 2009. június 16., 08:48; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:46
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.