• Spermatogramm erdmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!
         
        A Férjemmel már kb egy éve babát szeretnénk, eddig sajnos sikertelenül. Nekem volt nőgyógyászati problémám (PCO), de sikeresen túl vagyok a műtéten, s ugy néz ki velem minden rendben van. A Férjem volt spermatogramm vizsgálaton, melynek az eredményéről szeretném kikérni az Ön véleményét.
        MSC / mozgó sp. cc 40.500 M/ml
        FSC / func.sp.cc 22.500 M/ml
        SMI / motil. index 210.000
        Teljes sp szám 390.000 M
        Motile sp 202.000 M
        Func. sp. 112.500 M
        Sperma üledék 6-8 fvs/lt
        vizsg. a.menny. 5.0 ml
        ph 8.5
        Az Urológus Doktornő azt mondta az eredményére, hogy jó, de a Nőgyógyászom szerint a func.sp. nem sokkal van az alsó határ felett. A vizsgálat 5-6 nap önmegtartóztatás után történt, s nem tudom, hogy amennyiben 2 naponta vagyunk együtt akkor lesz-e eredménye.
        Várom mielőbbi válaszát!
        Tisztelettel: Én80

        WEBBeteg szakértő válasza a sperma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ondó mennyisége normális esetben 2-8 ml, pH spermanyerés után 7-7,8. A normál spermiumkép értékeinek alsó határa: 20millió/ml hímivarsejt koncentráció, 40 millió összes spermiumszám, 50% mozgó, 25% gyors, 30% normál spermiumok aránya. A párja értékei a normális tartományban vannak, az ondó pH-ja kissé lúgosabb. Ezzel spontán megtermékenyítés minden további nélkül létrejöhet. Javasolt az ovuláció idejének számítása, és a legtöbb nemi együttlétet akkorra időzíteni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-16 08:48:29; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés