Magzat/baba egészségét mennyire rontja dohányzó apa, ill. örökítő anyaga?

Tisztelt Doktor Úr, Szeretném megkérdezni, hogy egy 47 éves édesapa jelölttel, azaz sajnos feltételezhetően nem a legjobb egészségi állapotban lévő (pl. sok cukor fogyasztás, üdítő, egészségtelen táplálkozás, 30 éve napi 1-2 doboz cigaretta, energia ital fogyasztás, stresszes élet) férfitől egy esetleges terhességnél az ő örökítő anyagai mennyire és milyen módon, milyen mértékben befolyásolhatják, mennyire ronthatja a magzat egészségét, pl. a dohányzás és egyéb előbb említett rossz tényezők? A magzati korban a terhesség lezajlását, a magzat születését, illetve később a baba egészségét? (36 éves vagyok. Tehát mindezt egy kb. 37 éves korban zajló terhességet tekintve kérdezem, ha szükséges információ ez is.) Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Tekse István válasza sperma témában

Kedves Kérdező!

Sperma DNS fragmentáció vizsgálatot érdemes végeztetni a baba tervezés előtt. A gyengébb sperma a teherbeesést nehezítené meg.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. június 23., 13:19 ;Megválaszolva: 2022. július 07., 18:41
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lehet gyermekem?
Spermatogram eredményétől függetlenül lehet gyerekem? Érdeklődni szeretnék az eredményeim miatt! Spermium szám: 20 m/ml Spermium motilitás:...
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...