Vizelettenyésztés

Tisztelt Doktor Úr! Alsó húgyúti gyulladásos tüneteim miatt elvégzett vizsgálatok/ vizeletvizsgálat, prosztatamasszázs utáni középsugaras vizeletvizsgálat, húgycsőnyílásból vett minta, PSA / negatívak.Szeretném megkérdezni, hogy a vizelettenyésztés eredményesebb-e az esetlegesen meglévő gombák vagy baktériumok kimutatására, mint a normál vizeletvizsgálat? Vizelettenyésztésem nem volt.Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vizelettenyésztés témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben bakteriális vagy gomba kórokozó van jelen a húgyutakban, a vizeletvizsgálat során észlelhető elváltozásokat okoz. A vizelettenyésztés során a pontos kórokozó meghatározása, és az egyes gyógyszerekkel szembeni ellenállása vagy érzékenysége kerül meghatározásra. Negatív vizeletvizsgálati eredmény után nem érdemes tenyésztést végezni.

 

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. május 12., 11:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:34
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
férfi intimtorna
Merevedési zavar, érzéketlen...
Tesztoszteron szint
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen