Spermakép

Tisztelt Doktor Úr!

 

 

A férjem spermaképe a következő:

 

sperma mennyisége: 2, 4 ml

sperma pH: 8, 0

spermiumszám: 34, 7 millió/ml

sperma motilitás: 27, 9 %

 

Szeretném tudni, mit jelent mindez, mert az orvosa semmit nem mondott, mennyi esélyünk van a gyermeknemzésre?

Nagyon szeretnénk már egy közös kisbabát....

 

Válaszát előre is köszönöm: "Ribizli"

WEBBeteg szakértő válasza spermaszám témában

Tisztelt Kérdező!

Az ondó mennyisége normális esetben 2-8 ml, pH spermanyerés után 7-7, 8. A normál spermiumkép értékeinek alsó határa: 20millió/ml hímivarsejt koncentráció, 40 millió összes spermiumszám, 50% mozgó, 25% gyors, 30% normál spermiumok aránya. A férje spermaképe a hímivarsejtek számának tekintetében kissé ez alatt van, a mozgó spermiumok aránya alacsony. Így is létrejöhet spontán megtermékenyítés, de az esélye csökkent. Javasolt a vizsgálat megismétlése, hasonló értékek esetén kezelési célzattal andrologiai rendelés felkeresése.

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

Kérdés: 2009. május 03., 20:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:05
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kortikoszteroid mellékhatása
Tisztelt Doktor! Oligozoospermia max spermavizsgálatom diagnózisa. Mindennek utánaolvasva arra jutottam, hogy esetleg egy kortikoszteroid tartalmú...
Tamoxifen
Kedves Doktor Úr! Alacsony spermaszám, illetve alacsony tesztoszteron szint miatt Tamoxifen Teva 20 mg - os gyógyszert írt fel a férjemnek egy...
Spermaszám vizsgálat elemzése
Tisztelt doktor úr/nő! Spermaszám vizsgálaton vettem részt megtermékenyítőképesség miatt és a következő eredményeket kaptam: Sejtszám: 2...
Sperma vizsgálat kiértékelése
Tisztelt Doktor ÚR! sperma vizsgálatom eredményével kapcsolatosan érdeklődnék. össz sperma: 59, 4 M spermium cc. 19, 8 M/mol  (kérdésem...
Kisebb vérzés a makkon