• Tusfürdő használat körülmetélés után 2 héttel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 16 napja végeztek rajtam részleges körülmetélést és here visszér eltávolítást. A sebek szépen gyógyultak, a második kontrollról most jöttem el, de a legfontosabb dolgot elfelejtettem megkérdezni, ezért fordulok Önhöz. Mikor kezdhetem el a zuhanyzást újra tusfürdővel? Egy hete még azt mondta az urológusom hogy tartózkodjak tőle, de most már a kamillázást abbahagyhatom, rákérdeztem, ezt viszont elfelejtettem. Még ödéma van a makkom mögött ami egyre szebben múlik, ezt kezelem is rendszeresen ahogy előírta, a varratok fele már kipotyogott és természetesen a here műtét utáni varratokat már rég kiszedték. A másik kérdésem az lenne, hogy önkielégítést mikor végezhetek először? A szex természetesen nem menne még és orvosi tanácsra meg is fogom várni a varratok teljes kihullását, de ezt az önkielégítéses kérdést több hölgy társaságában nem mertem feltenni :) Válaszát előre is hálásan köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a körülmetélés témában

        Tisztelt kérdező!

        Nyugodtan lehet rendesen zuhanyozni, akár tusfürdővel is. A kamillás lemosásnak addig van kiemelt jelentősége, amíg nyílt seb látható, vagy a bőr a varratok mentén még nem forrt teljesen össze. Ugyanis ekkor még a vízzel kórokozók, illetve szennyeződés juthat be. Két héttel a beavatkozás után, ha az előbbiek nem állnak fenn, tisztálkodhat a megszokott módon.

        Az önkielégítéssel ugyanaz a helyzet, mint a nemi élettel, amíg a varratok ki nem hullnak, nem javasolt. Egy hirtelen mozdulat következtében megnyílhat a seb.

         

        Dr. Benyó Mátyás

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-04 23:08:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: