• Kicsi herék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Kedves Doktornő ! Már 40 elmúltam. A heréim mérete igen kicsi. A balnak az állaga tapintásra más jellegű, mint a jobbé (a jobb határozott kontúrral rendelkezik,míg ez a balnál nem ennyire egyértelmű tapintáskor) s ez még annál is kisebb. A herezacskóban fölötte olyan, mintha "még valami lenne ott". Ez nagyon régi állapot (talán mindig is ilyen volt), s tulajdonképpen semmiben nem is zavart. Sem a szexuális életben, sem a hétköznapokban, mivel semmilyen fájdalmam sincs. A herék által termelt ondó mennyisége is kevés, gondolom a méretükből adódóan. Van-e összefüggés az ondó mennyisége és a spermaszám között ? E kérdés inkább csak elméleti, hiszen már nincs szó gyerek vállalásáról. Az előzményekhez annyi hozzátartozik: huszonéves koromig velemszületett heresérvvel éltem(ez okozott bizony igen nagy fájdalmakat)de ez a jobb oldalon volt, s az a herém mégis "normálisabbnak" tünik. Tanácsol valamilyen teendőt, vagy a továbbiakban is fogadjam ezt így el "természetes állapotként" ? Válaszát előre megköszönöm, Jó Egészséget kívánok mindenkinek !

        WEBBeteg szakértő válasza a here mérete témában

        Tisztelt Kérdező!

         

        Abban az esetben, ha a kisebb méretű herék jelenléte (hereatrophia) a férfi nemi jellegben eltérést nem okoz, illetve további gyermekvállalás nem tervezett, külön teendőt nem igényel.

        A herezacskóban a here mellett a mellékhere is tapintható. Amennyiben az észlelt elváltozás az elmúlt időszakban jelent meg feltétlenül urológiai szakvizsgálat javasolt.

        Az ondó mennyisége és a hímivarsejtek koncentrációja között nincs összefüggés, de nagyon alacsony térfogat esetén a megtermékenyítéshez természetes úton kevés lehet a spermiumszám.

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-30 21:20:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés