Férfi meddőség

Tisztelt dr. Úr Gyermeket szeretnénk 3 év próbálkozás után elmentünk egy kivizsgálásra Az Eddigi eredmények pedig ezek. TÁJÉKOZTATÓ HERE UH: eredmény: Mko-n norm.alakú,kissé inhomogèn szerkezetű here.Mindkét herében látható több apró echodenz képlet hangárnyék nélkül.Mellèkherék èpek,de balo-on a feji részben kb 5 mm átm-ü cysta látható.Egyéb kóros eltérés a scrotumban nem látható. SPERMAVIZSGáLAT eredménye: Azoospermia Mintában kimutatott mikroba: Enterococcus (Augmentint szedett.) HORMON VÉRVÉTEL: TSH 1,918 FSH 30,8 LH 15,7 PROGESZTERON 0,330 ÖSZTRADIOL 72,7 PROLAKTIN 151 DHEA-S 6,27 ONDÓTENYÉSZTÉS eredménye: Kórokozó baktérium nem tenyészett ki. Sarjadzó gomba nem tenyészett ki. Y-KROMOSZÓMA MIKRODELÍCIÓK eredmény: A vizsgálat eredménye: Negatív. A vizsgálatban szereplő AZFabc régiókban delíció nem detektálható. Az XY-kromoszóma vizsgálata: Vizsgált osztódó sejtek száma: 15 Eredmény: 47 XXY Valamennyi vizsgált sejtben szám feletti X kromoszómát azonosítottunk. A látott kariotípus Klinefelter szindrómának felel meg. Az alkalmazott G-sáv technika rutinszerűen nem alkalmas kis mértékű átrendeződésekre és alacsony mértékű mozaikosság felismerésére illetve mikrodelíciók kimutatására. A kérdésem az lenne hogy csak donor spermium segítségével lehet gyermekünk? Gondolom a herebiopszia ennél az értékénél felesleges. Mik a kilátásaink? Szeretném a herebiopsziát igénybe venni, de nem tudom mennyi esélyem van rá hogy sikerül-e. Mit tanácsol lehet ez ellen valamit tenni hogy saját gyermekem lehessen? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Klinefelter témában

A Klinefelter szindróma nevű rendellenességre gyakran a sikertelen gyermekvállalást követő meddőségi vizsgálat derít fényt. A férfi meddőség kb. 5%-a kromoszomális okokra vezethető vissza, és ezek kétharmad részét a nemi kromoszómák rendellenessége alkotja. Mivel a Klinefelter-szindróma esetében a herék fejletlenek, így a férfi nemi hormonok csak csökkent mértékben termelődnek, a spermiumok képződése pedig hiányzik, vagy nagyon súlyosan károsodott.A szindrómával élő férfiak termékenysége igen alacsony, mert a rendellenesség miatt a hímivarsejtek termelődése szinte teljesen lecsökken.

Mindamellett bizonyos speciális módszerrel el lehet távolítani 1-1 érett spermiumot a beteg heréjéből. Ha ezt az orvos a petesejtbe bejuttatja, és az így megtermékenyített sejtet a partner méhébe beülteti, akkor terhességet is elő lehet idézni!

Javaslom, hogy keressen fel speciális andrológiai centrumot!

Kérdés: 2020. október 14., 19:06; Megválaszolva: 2020. október 18., 21:50
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.