• Férfi meddőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr. Úr Gyermeket szeretnénk 3 év próbálkozás után elmentünk egy kivizsgálásra Az Eddigi eredmények pedig ezek. TÁJÉKOZTATÓ HERE UH: eredmény: Mko-n norm.alakú,kissé inhomogèn szerkezetű here.Mindkét herében làtható több apró echodenz képlet hangárnyék nélkül.Mellèkherék èpek,de balo-on a feji részben kb 5 mm átm-ü cysta látható.Egyéb kóros eltérés a scrotumban nem látható. SPERMAVIZSGÀLAT eredménye: Azoospermia Mintában kimutatott mikroba: Enterococcus (Augmentint szedett.) HORMON VÉRVÉTEL: TSH 1,918 FSH 30,8 LH 15,7 PROGESZTERON 0,330 ÖSZTRADIOL 72,7 PROLAKTIN 151 DHEA-S 6,27 ONDÓTENYÉSZTÉS eredménye: Kórokozó baktérium nem tenyészett ki. Sarjadzó gomba nem tenyészett ki. Y-KROMOSZÓMA MIKRODELÍCIÓK eredmény: A vizsgálat eredménye: Negatív. A vizsgálatban szereplő AZFabc régiókban delíció nem detektálható. Az XY-kromoszóma vizsgálata: Vizsgált osztódó sejtek száma:15 Eredmény: 47 XXY Valamennyi vizsgált sejtben szám feletti X kromoszómát azonosítottunk. A látott kariotípus Klinefelter szindrómának felel meg. Az alkalmazott G-sáv technika rutinszerűen nem alkalmas kis mértékű átrendeződésekre és alacsony mértékű mozaikosság felismerésére illetve mikrodelíciók kimutatására. A kérdésem az lenne hogy csak donor spermium segítségével lehet gyermekünk? Gondolom a herebiopszia ennél az értékénél felesleges. Mik a kilátásaink? Szeretném a herebiopsziát igénybe venni, de nem tudom mennyi esélyem van rá hogy sikerül-e. Mit tanácsol lehet ez ellen valamit tenni hogy saját gyermekem lehessen? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a Klinefelter témában

        A Klinefelter szindróma nevű rendellenességre gyakran a sikertelen gyermekvállalást követő meddőségi vizsgálat derít fényt. A férfi meddőség kb. 5%-a kromoszomális okokra vezethető vissza, és ezek kétharmad részét a nemi kromoszómák rendellenessége alkotja. Mivel a Klinefelter-szindróma esetében a herék fejletlenek, így a férfi nemi hormonok csak csökkent mértékben termelődnek, a spermiumok képződése pedig hiányzik, vagy nagyon súlyosan károsodott.A szindrómával élő férfiak termékenysége igen alacsony, mert a rendellenesség miatt a hímivarsejtek termelődése szinte teljesen lecsökken. Mindamellett bizonyos speciális módszerrel el lehet távolítani 1-1 érett spermiumot a beteg heréjéből. Ha ezt az orvos a petesejtbe bejuttatja, és az így megtermékenyített sejtet a partner méhébe beülteti, akkor terhességet is elő lehet idézni! Javaslom, hogy keressen fel speciális andrológiai centrumot!


        Kérdés: 2020. október 14., 19:06; Megválaszolva: 2020. október 18., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv doktor úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap használtam A péniszpumpámat és egy lilás színű kisebb területen folt jelent meg, Ez mitől lehet és mit tegyek??? Mellékeltem egy képet is hát ha ez alapján megtudja nekem mondani mi a...
        A hozzatartozom Prosztata mutet utan 5. Heten a psa erteke 2.3! Mutet elott 44 Volt. Gondolom nulla a jo ertek, ha nincs prosztata. De nem kellene varni 8 hetet a mutethez kepest?! Bizakodhatunk, ismeteljuk meg a labort? Koszonom
        Tisztelt Doktor úr! Jobb oldali alhai, petefészek környéki lágyékba és combba sugárzó, illetve jobb oldali köldök melletti fájdalom miatt kismedencei MR vizsgálaton vettem részt. Vakbélműtétem már volt emiatt fél éve, de a panaszaim nem...