• javasolt műtét szükségessége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Édesapám, aki 87 éves újabb műtéti előjegyzést kapott. Pár évvel ezelőtt a hólyagjáról daganatot távolítottak el, amit tavaly augusztusban újabb műtét követett. A szövettani negatív volt. A tavalyi műtétet epidurális érzéstelenítésben végezték, de nagyon nehezen tudták megszúrni, mert korából adódóan a csigoláyi már rendesen össze vannak csúszva. A műtét után nehezen jött rendbe, eléggé megviselte, sokáig még a járását is nagyon bizonytalannak láttam. Szeretném kikérni az Ön véleményét, mert féltem az újabb műtéttől, amit a kezelő orvosának is mondtam. Szükséges-e az újabb műtétnek ennyi idősen kitenni és ha igen, nem lehet-e várni legalább egy következő kontrollig vele (még alig telt el egy év az előző óta) és megnézni, hogy nő-e, és ha nő, milyen gyorsan teszi azt a daganat. Csatolom az előző zárójelentését és a mostani kontrollról készült papírját. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a Tur témában

        Tekintettel arra, hogy kiújulásának látható a kontroll cystoscopián, mindenképpen javasolt a TUR elvégzése. Nem érdemes várni, hiszen a daganat tovább növekedhet.


        Kérdés: 2020. augusztus 17., 15:46; Megválaszolva: 2020. augusztus 17., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok.Szeptember elején kerültem a sürgősségire derékfájással és csillapíthatatlan hányással. Labor és CT vizsgálatot követően megállapították, hogy van egy 5 mm-es ureter kövem. Bent tartottak, és...
        Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint 7 éve vagyunk együtt a feleségemmel, eddig rendben volt a szexuális életünk, viszont nagyjából 2 hónapja merevedési problémák léptek fel. Előjáték közben lelankad illetve nem elég merev a...