• Felfázás, hólyaghurut?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A barátommal 4hónapja vagyunk együtt, ezalatt az idő alatt, általában sexuális együttlét után, többször is észleltem felfázásra utaló tüneteket( gyakori vizelés, vizelési inger, csípő, kellemetlen érzés), de ezek egy-két napon belül elmúltak. Most azonban már lassan 2hete vannak újra ezek a tüneteim és antibiotikumkúra (zinnat) után se javultak. Közvetlen a mostani újra jelentkező tüneteim előtt volt egy fertőzésem ott lent, de canesten kúppal kezelve el is múlt. A barátomnak és nekem is volt kapcsolatunk még 3 hónappal azelőtt, hogy egymásra találtunk, illetve az együttlétek alatt nem használunk óvszert, fogamzásgátló tablettát se szedek, csak a megszakításos módszert alkalmazzuk. Nem tudom miért nem múlnak a tüneteim, és hogy esetleg a barátomnak is van e köze hozzájuk. Köszönöm a segítséget.

        Dr. Papos István válasza a Uti témában

        Kedves kérdező! A szexuális együttléteket követően kialakuló hólyag hurutos panaszok hátterében az ok a hüvelyben lévő kórokozók feljutása a hólyagba. Javaslom hogy az együttléteteket követően igyon bőven folyadékot és egy tabletta Urzinolt vegyen be. Amennyiben panaszai tartósan fennállnak, akkor mindenképpen urológiai ellenőrzésre, esetlegesen vizelettenyésztésre van szükség.


        Kérdés: 2019. július 19., 19:03; Megválaszolva: 2019. július 23., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: