• Dupla J katéter indokolatlan felhelyezése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor úr!Én Gaal Attila vagyok és 2005-ben ön vegzett nálam sikeres ESWL kőzúzó kezelést amit másnap kivizeltem.Most 14év elteltével újra az urulógiára kerültem baloldali vese fájdalom miatt,kiderült hogy egy 7mm nagyságú húgysavkő van a baloldai vesében!Ezt egy hete szintén ESWL kezeléssel szintén próbálták zúzni,de kiderült,hogy már a bal vese vezetékben van,ezért dupla j katéter felhelyezés mellett döntöttek mivel(ami iszonyú fájdalmas beavatkozás volt)kiderült az egyik orvos úgy látta az ultrahangon hogy vese tágulatom van,ezért megtörtént a műtét,majd másnap én iszonyú vese fájdalomról panaszkodtam ami vizeléskor jelentkezik,ismét megnézték ultrahangon majd egy másik orvos azt a vese tágulatot már cisztának látta,amit én tudtam is hogy megvan már kb;15éve és a 15év alatt 1cm-röl 4,5cm-re hízott,de ez korábbi zárójelentéseimen is fel volt tüntetve!Kérdésem?Hiba volt felhelyezniük a cisztás vesémbe a j katétert és ezek eggyüttléte okozhatja e az állandó vizelés közben tartó masszív fájdalmat?Ha igen mi a teendő?!Köszönöm válaszát!

        Dr. Papos István válasza a Dj sín témában

        A Dj sín felvezetése valóban indokolt, hogyha az ureterben lévő kő a vizelet útját lezárja.Elképzelhető, hogy a DJ sín felhelyezését követően a vizsgáló orvos már nem látott üregrendszeri tágulatot (hiszen azt a DJ sín megoldotta) csak a cisztát látta. A DJ sín vége a húgyhólyagban van feltekeredve, ez okozhat kellemetlen vizelési ingereket illetve fájdalmat is. Ha már nem szükséges, akkor a DJ sin eltávolítása jön szóba.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 10., 15:53; Megválaszolva: 2019. július 12., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: