• Uréter vagy hólyagkő?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr! Kismedence ct leletem a következőt írta le 2 és fél hónappal ezelött: "hólyagja telt, fala nem vastagabb, lumenében a basison, a közepvonaltól balra, az ureterovesicalis szájadéktól caudalisan natívan is mészintenzív 2mm-es képlet rajzolódik, mely vesicolyth gyanúját kelti." Érdeklődnék, hogy ön szerint ez a lelet még a szájadékban, vagy már a hólyagtestben lévő követ írt le? Lehet-e más, mint vesekő? Ugyanis követ távozni nem láttam, ugyanakkor vesegörcs szerű rosszullétekkel küzdök azóta is. Köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a hólyag kő témában

        Valószínűleg kis ureterszájadékkőről van szó. Ilyen kis kő távozása nem mindig észlelhető.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 10., 09:04; Megválaszolva: 2019. január 14., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: