• Mire számítsak ha megműtik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! 18 honapos kisfiamnak vesebetegsége van. Kettős üregrendszer csavargos lefolyású. Elkeskenyedett. Már magzatkorba észre vehető volt. 2 honapos kora óta antibiotikumot szedd, először augmentint és curam felváltva. Augusztusba lett volna a műtét, de a székletében ESBL termelő Klebsiella pneumoniát találtak igy elmaradt majd a doktorúr tett egy olyan kijelentést hogy nem merí megműteni mert nagyobb bajt is történhet viszont fontos lenne meggyogyítani a veséjét. Félünk nagyon! Nem tudom mire számítsak. Sumetrolimot és Biogaiat szedd Végül kaptunk időpontot műtétre! Sok rosszat olvastam erről a bacirol. Kérdésem az lenne hogy ön szerint igy meglehete műteni? Mik az eséjeink? Nem fog nagyobb gondot okozni ez a baci? Esetleg hogyan kezelhető? Tud ajánlani hozáértő orvost? Sajnos csak azt tudjuk amit neten utánna olvastunk de a sebésztöl semilyen tájékoztatást nem kaptunk, hogy mire számítsunk... Köszönöm válaszát!

        Dr. Papos István válasza a vese műtét témában

        Kedves Kérdező! A vese működésének megtartása, javítása érdekében a műtéti korrekció elvégzése mindenképpen javasolt. Nyivánvlóan körültekintő műtéti előkészítés szükséges, melyre az operáló team biztosan fel van készülve. Gyermeksebészeti illetve gyermekurológiai centrumban javasolnám a műtét elvégzését.


        Kérdés: 2018. december 11., 22:46; Megválaszolva: 2018. december 15., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: