Káros tényezők

Kedves Doktor Úr! A kérdésem a következő: bármilyen káros tényező (stressz vagy a herékre káros gyógyszer) az érett spermiumokban még kárt tud okozni? Tehát ha pl. 20-án bármi káros dolog érte az érintett személyt, akkor 30-án teherbe esésnél ez okoz-e bármilyen rendellenességet a születendő babánál? Vagy ekkor csak a 20-a után keletkező új spermiumot károsítja, ami 60-70nap után okozna gondot? Válaszát köszönöm

Dr. Papos István válasza spermium témában

A károsító tényezők főként a spermium képződés és érési folyamat közben hatnak, az érett spermiumokra már kevésbé.

Kérdés: 2018. január 26., 11:02; Megválaszolva: 2018. január 27., 04:37
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Spontán terhesség ilyen...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Az alábbi spermavizsgálati eredménnyel milyen eséllyel igyekszünk természetes úton teherbe esni? Mi okozhatja a...
Spermium
Tisztelt Doktor Ut/No! Az lenne a kerdesem meddig eletkepesek vagy termekenyito kepes a sperium az ondofolyadekban? Csak akkor nem termekenyito kepes ha...
Alkohol és a sperma
Jó napot kívánok! Férjemmel kisbabát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy az alkohol milyen hatással van a Férjem hímivarsejteire? "Csak" a...
Szauna
T. Doktor ÚR! Azt szeretném megkérdezni, a szauna kb. hány napra/hétre iktatja ki a spermiumokat? Férjemnek OAT szindrómája van, de a szaunáról...
Felkészülés az apaságra 2
Jó napot kívánok! Előző kérdésemben elfelejtettem megkérdezni, hogy az alkohol és a dohányzás egyáltalán hogyan hat a hímivarsejtekre?...