Ureterkő, Jobb alhasi szuró fájdalom

Tisztelt Dr.úr! A problémám lassan 1 hónapja áll fent. Első menetben sebészeten küldtek ki, onnan Ultrahangra küldtek. Amin megállapítottak, hogy 5mm vesekő jön lefelé. Csatoltam ehhez leleteket is Önnek. Elmentem az Urológiára ahol fel is vettek a kórházba bő folyadék gyógyszerek Algopyrin nospa voltaren rovatin ex és mivel a 8 emeleten van az urológia így a gyógyszer használta után ugrálás volt a feladatom egész hétvégéig tartott a kő nem tudom lejött e mert a hólyagom begörcsölt és WC re kellett mennem utána enyhültek a panaszok és jobban éreztem magam és a rtg se látta a követ és nem volt látható pangás a jobb vesében. De nem görcsöltem úgy mint eddig nekem csak a jobb alhasamba éreztem a fájdalmat és enyhe görcsöt. Ismerem a görcsölést volt már ilyenem és az görcsölés volt de ez enyhe lefolyású. Haza engedtek a Kórházból mondván ha van panasz menjek vissza eddig nem volt. 2 hétig semmi bajom nem volt. Dolgoztam éltem az életem kóla stb visszatért Megittam 2 sört és este ismét éreztem a fájdalmat meg a enyhe görcsölést vizeletben nem nem tapasztalok semmit se nem égett nem csip de éreztem, hogy valami végig szántotta a péniszem vizeléskor.2 nap eltelt és csíp a vizeletem. Utána erősödtek a fájdalmat amiket korrigáltam gyógyszerrel.De lassan ez se hat sokáig. Iszok vizet sokat mozgok ugrálgatok de kezd az életkedvem elmenni Félek attól, hogy károsodik a vesém a vesekőtől mert néha hátamból indul ki enyhén és a jobb alhasba terjed ki: Ha veszek be gyógyszert elviselhetővé válik de nem szűnik meg teljesen csak ha ülök vagy ha fekszek akkor tudom magam kicsit életre hívni. A Kérdésem az lenne, hogy ez az előző kő lehet vagy egy másik indult el újra. Kérdésem mit tehernek ha a uréter van már a kő és nem akar távozni. Az előző majd 2 hét alatt távozott a sok ugrálás és ivás közben. Nem szeretnék műtétet csak ha muszáj már és nem akarok agyalni a google val, hogy mi lehet. Kezdek félni és már nem tudom mit tegyek ezzel a sok bajommal. Ilyen sokáig tart ez a vesekő okozta fájdalom? Volt vesekövem de az egyik 1 hét alatt jött le a másik 48 óra alatt. Ez már nekem furcsa és félelmetes. Ha ennek vége soha többet nem iszok sört mert ismét ez hozta le nekem. Pedig nem vagyok alkoholista csak néha iszok 1-2 sört. A kérdéseim a következők. Uréterben is robbantanak vagy csak műtét jöhet szoba? Ha műtenek mivel jár az? Mire kell felkészülni? Fájni fog? és mit csinálnak velem ha műtenek és hogy fogok kinézni? Főleg, hogy most meg vagyok fázva és szedem a gyógyszerek mellé egy zinnat 500Mg antibiotikumot. És ez okozhat még problémát? Most a jelenlegi helyzetembe? Mert nem görcsölök annyira csak fáj és érezteti, hogy gond van és szúr néha ennyit érzek. Néha gyógyszerra sincs szükségem. Szedem a gyógyszereket meg a megfázás nátha vagy mi kapott el az ellen a antibiotikumot. Néha van izzadás de semmi komoly most köhögök fájt a torkom szemeim fájnak rossz közérzet a betegségtől de a vesekő már ha az van az is tesz rá. Mit tudd javasolni Dr.úr? Mit egyek? Ha olyan kő lenne akkor tuti belepusztulnék a fájdalomtól. Még annyit, hogy a sör ivás után vizeltem és valami végig szántotta a vezetéket ez előjele lehet egy nagyobb darabnak? Voltam sürgősségin ott nem látták a követ a röntgenen de akkor mi okozza ezt nekem mégis? Vagy olyan helyen van ahol nem látta a rtg? vagy Vesehomok is okozhat ilyen problémát? Köszönöm türelmét és segítségét és a válaszokat.! Kellemes napot kívánok! Üdvözlettel: Balázs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza vesekő témában

Lehet a korábbi kő mozgása, de akár egy újabb kődarab is elindulhatott. Ha a kő nem tud eltávozni akkor kőtörésre, vagy endoszkópos eltávolításra lehet szükség. A műtét altatásban történik.

Mindenképpen jelentkezzen az urológián kontroll vizsgálatra, és ott kiderülhet hogy kell-e beavatkozást.

Vesehomok távozása is okozhat panaszokat.

Kérdés: 2017. szeptember 25., 19:20; Megválaszolva: 2017. szeptember 30., 19:31
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Derékfájás vesekő távozása után
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Februárban volt egy vesekövem, 4mm-es, ami távozott. Azóta minden mozdulatkor fáj a derekam. Visszamentem az urulógiára...
Vesekő
Tiszelt Doktor úr/nő! Pár napja vesegörcs miatt kórházba kerültem. Csináltak labort, rtg, uh, és ct vizsgálatot is. A hólyagtól 3 cm-re volt a...
Dj kateter
1 honapja felhelyezett dj ksteter fajdalmak, gorcsoket okoz! Folyamatosan visszatero gennyes vizeletet, 6mm veseko miatt lett felhelyezve ami nem okozott...
veseköves kérdés
Kedves Doktor Úr! Kálcium-oxalát veseköveim vannak ezer éve, jelenleg 5-6 mm-es és kisebbek. Kehelyvégben ezért szerencsére egyelőre csendes...
Dupla J katéter
Kedves Doktorúr! 5 hete van fennt dupla j katéter vesekövességem miatt.ESWL terápián túl vagyok, viszont fájdalmas a vizelet ürítés. (a...