Vesekövesség terhesség alatt

Tisztelt Doktor Ùr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 3 hete vesemedence gyulladást állapìtottak meg nálam, a vizelet tele volt baktériummal, fehévérsejttel, gennyel lázas nem voltam hidegrázás és étvágytalanság volt még a tünet kismama vagyok Cedax 400mg kapszulát kaptam 10 napig szedtem de a fájdalom még mindig érezhető nem olyan intenzìven de még elég kellemetlen. Mùltnhéten a MáV kòrház sürgősségi osztályán kötöttem ki ahol a vizeletben 1+ vörösvérsejtet találtak. Másnap elmentem egy másik urològushoz ahol vesekövet találtak a középső alsò kehelyben ahol minimális tágulat is van.Kérdésem az lenne, hogy terhesség alatt a vesekővel mit lehet tenni? Illetve Ön szerint a vesemedencegyulladás megszűnhetett-e? Illetve a vesekő jelent-e bármi veszélyt a magzatra? Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel Gné

Dr. Papos István válasza vesekő témában

A terhesség alatt vesekövesség esetén csak sürgősségi beavatkozás végezhető, amennyiben az feltétlenül szükséges, egyébként a szülést követően lehet a kezelést megkezdeni. A vesekő alapesetben semmilyen veszélyt nem jelent a magzatra. A gyulladás megszűnését kontroll vizeletvizsgálattal lehet igazolni.

Kérdés: 2016. április 04., 18:16 ;Megválaszolva: 2016. április 05., 20:57
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Derékfájás vesekő távozása után
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Februárban volt egy vesekövem, 4mm-es, ami távozott. Azóta minden mozdulatkor fáj a derekam. Visszamentem az urulógiára...
Vesekő
Tiszelt Doktor úr/nő! Pár napja vesegörcs miatt kórházba kerültem. Csináltak labort, rtg, uh, és ct vizsgálatot is. A hólyagtól 3 cm-re volt a...
Dj kateter
1 honapja felhelyezett dj ksteter fajdalmak, gorcsoket okoz! Folyamatosan visszatero gennyes vizeletet, 6mm veseko miatt lett felhelyezve ami nem okozott...
veseköves kérdés
Kedves Doktor Úr! Kálcium-oxalát veseköveim vannak ezer éve, jelenleg 5-6 mm-es és kisebbek. Kehelyvégben ezért szerencsére egyelőre csendes...
Ureterkő, Jobb alhasi szuró fájdalom
Tisztelt Dr.úr! A problémám lassan 1 hónapja áll fent. Első menetben sebészeten küldtek ki, onnan Ultrahangra küldtek. Amin megállapítottak, hogy...