Potenciazavar

Előfordul Merevedési zavar! Többször felírtak Sindelafin tabbléttákat, de nem nagyon használt! A tesztoszterin szintem 11 4 éve még 25 volt! Felfáztam a gyógyfűrdoben, és folyamatosan csökkent le a tesztosztereon szintem, de még az értékeken belül van! A libidó is csökkent! Van közgyógy igazolványom, de mivel nem csökkent 4 alá az érték teljes árat kell fizetnem az Androgél kenőcsért! 1 hónapja kapom is már kis javulást érzek! Ezen a héten megyek vissza az urológus Orvoshoz, akinek javaslati kérelmet írt fel a háziórvos, hogy közgyógy igazolványra kapjam! Igaz balesetem volt, de már 25 éve vagyok rokkant nyugdíjas, és a merevedéssel, libidó csökkenéssel csak az említett megfázásom óta van, előtte még magasabb is volt a tesztoszteron szintem, mint a normál. Tehát valószínűleg a kezelés javít majd, de nagyon költséges nekem! Most akkor meg kelle várni, hogy teljesen alacson szintre kerúljenek az értékek? lehet, hogy akkor már késő lenne! Szeretném a kezelést a nekem alanyi jogon járó közgyógyra megkapni. Kérem mi a véleménye? Tisztelettel: János

Dr. Papos István válasza tesztoszteron témában

Közgyógyellátásra tesztoszteron pótlás nem írható fel.

Ha a tesztoszteron szint normális határokon belül van, akkor a tesztoszteron pótlásnak nincs javallata. A tesztoszeron pótló kezelés kétélű fegyver, mindeképpen rendszeres urológiai ellenőrzés javasolt.

Kérdés: 2016. március 15., 07:25; Megválaszolva: 2016. március 15., 13:18
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Alacsony tesztoszteronszint
Tiszteletem! 32-éves vagyok, 5 évvel ezelött volt egy hererákom, igy az egyiket eltávolitották, kemot nem kaptam azóta tünetmentes vagyok. A...
Hormonszintek
Üdvözlöm! Én arra volnék kíváncsi, hogy a "gyári" alacsonyabb tesztoszteron szinttel rendelkező férfi, természetes úton képes-e magasabb szintre...
növelhető-e a tesztoszteronszintem?
Tesztoszteron értékem 5.8 mmol/l. 1.5 évvel ezelőtt radikális prosztataműtéten estem át, PSA azóta is 0, 09. Problémám, hogy erőtlen, kedvtelen...
tesztoszteron pótlása
Tisztelt Doktor Úr! Felkerestem egy urológust, mivel merevedési problémáim vannak aktus közben. Vérvétellel megállapításra került, hogy a...
Alacsony tesztoszteron
Tisztelt Dr. ÚR! Mivel a nemi vágyam csökkent, és enyhe merevedési zavar is tapasztalható olykor-olykor, így kivizsgáltattam magam. Voltam...