Biológiailag aktív tesztoszteron szint - magas

Tisztelt Doktornő! Férfi hormon szint mérést végeztem el privát laborban, és az eredmények alapján a biológiailag aktív tesztoszteron szintem magasabb a referencia értéknél: 57 % (ref. tartomány: 35-55) . Viszont az összes többi értékem: albumin - 50 g/l (ref. tartomány: 35-50) , SHBG - 27,4 nmol/l (ref. tart: 11,2-78,1 nmol/l) , totál tesztoszteron - 16,02 (ref. tartomány: 1,63-34 nmol/l) , illetve a szabad tesztoszteron szintem: 2,1 (ref. tartomány: 1,5-3,2 %) Szeretném megkérdezni, hogy ilyen kis eltéréssel érdemes-e orvoshoz fordulnom, illetve hatással lehet-e a magasabb biológiailag aktív tesztoszteron szint a bőrőm egészségére vagy a szexuális életemre akár negatív akár pozitív tekintetben? Az interneten nem találtam sok cikket, azt olvastam, hogy főként nőkben okozhat gondot a magasabb biológiailag aktív tesztoszteron, de férfiakban ezzel kapcsolatban csak az találtam, hogy jelezhet hererákot vagy mellékvese rákot. A választát köszönöm szépen előre is.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza tesztoszteron témában

KEdves Kérdező!

Nem, minimális, jelentősége nincsen.

Kérdés: 2022. augusztus 12., 11:10 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 30., 13:03
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek
Magas vasszint
Kedves Doktornő! 16 éves lányom vasértékei miatt aggódom. Erős hajhullása miatt csináltattunk vérképet (ismét) , és mivel a család mindkét ága...
Trombozis panell kiertekelese
Kedves Doktorno. 37 eves koromban korai menopauzat diagnosztizaltak nalam. Trisequens tablettat szedtem evekig akkori nogyogyaszom javaslatara. 2020...