Lágyékrészi lüktetés

Prosztatagyulladás antibiotikumos kezelését követően lépett fel az alábbi tünet (nem tudom, a kettőnek van-e köze egymáshoz): a jobboldali lágyék részen fájdalommentes lüktetést tapasztalok, ahhoz hasonlót, mint amikor egy gumicsövet összeszorítva a benne ütemesen áramló folyadékot érzékeli az ember. Nem érzem állandóan, ülő testhelyzetben például gyakrabban, az intenzitására pedig jó példa, hogy amikor először tapasztaltam, akkor azt hittem, a mobiltelefonom rezeg. Első alkalommal két napig egyfolytában lüktetett, azóta kisebb szünetekkel immár két hete visszatér. Urológus kezelőorvosnak jeleztem, aki tapintással megvizsgálta a heréket, megtapogatta a hasamat, de nem talált semmi érdemlegeset, s így nem is foglalkozott vele tovább. Háziorvos dettó, ő meg sem vizsgált, mivel nem fáj, egyelőre ne foglalkozzunk vele! Magam részéről a megelőzés híve vagyok, és tartok tőle, hogy valamit jelezni kíván a szervezetem, talán oda kellene figyelni rá! Bár nem szoktam, de a weben utánanéztem, és hasonló tünetre a hasi aorta tágulat rémképe sejlett fel előttem. A kérdésem, hogy valóban lehet-e ennek a tünete, illetve ez adhat-e okot gyanúra, ha nem, akkor esetleg valami másnak? Jól karbantartott magas vérnyomásom van, a lüktetés idején többször megmértem, de normális értéket mutatott. Kell-e aggódnom, vagy az orvosokra hallgatva egyszerűen ne foglalkozzam vele? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Papos István válasza lágyék témában

A bizonytalan lágyéktáji dyscomfortérzés lehet a lezajlott prosztatagyulladás következménye.

Valószínűleg magától elmúlik.

Kérdés: 2016. február 25., 11:04 ;Megválaszolva: 2016. február 29., 15:07
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Lágyék fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz! Kb egy hete elkezdett fájni a lágyék részem jobb oldala valamint középtájt!...
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére