kevert típusú intkontinencia?

Tisztelt Dr.úr! Gyermekként volt gondom a vizelettartással. Ha megijedtem, vagy nevettem, azonnal megnyíltak a csapok. Az orvos akkor azt mondta, hogy gyenge a hólyag, hólyagzáró izom. Már nem emlékszem a nevére, de valamilyen gyógyszert írt fel. Felnőttként azért nem volt nagy gond, bár akkor is kissé gyakrabban kellet vizelnem, de tudtam tartani. Jó néhány éve, (63 éves vagyok) , azonban egyre gyakrabban kell mennem és úgy érzem, hogy vizelés után amikor felállok, időnként mozgásra is, ürül még egy csepp, ami elég ahhoz, hogy nem vagyok száraz. Ha meleg front van, akkor is jobban "csepeg". Ezért vékony intimbetétet hordok, napi egy elegendő, az sem lesz teljesen nedves, de nagyon kellemetlen. Köhögéskor tüsszentéskor nem kifejezett, mert azonnal reflexesen szorítom magam. Nagyon érzékeny és szorongó vagyok. Nagyon gyakran kell vizelnem. Éjszaka többször ki kell mennem, nappal főleg reggel, délelőtt, (csak reggel iszok kávét) , szinte alig merek messzire elmenni. Indulás előtt vizelek otthon, de van amikor 20 perc múlva ismét mennem kell. Megfigyeléseim szerint ez kissé összefügg az aktuális szorongás szintemmel. Glükózterheléses vizsgálat eredményem határeset volt. Házi orvos azt mondta, nincs gond. Gyulladás és egyéb laboreredményem negatív volt. Nagyon sok folyadékot fogyasztok. Teát cukor nélkül és vizet. Hajlamos vagyok vesekőképződésre. Jelenleg van egy 8-11 mm-es betokosodott kövem az egyik oldalon, a másik oldalon pedig 2014-ben volt egy zúzás, melynek eredményeképpen nem minden kődarab távozott el, tehát jelenleg van egy 2-3 mm-es. Urológusom szerint nem kell vele foglalkozni. nincs pangás és nincs gyulladás. Szeretném kezeltetni az inkontinenciámat, hiperaktív hólyagomat, de nem tudom hova forduljak. Kegel golyó? IncoStress stressz inkontinencia orvostechnikai eszköz? EZ A LEGSZIMPATIKUSABB MEGOLDÁS, az Incostress orvostechnikai eszköz, vajon jól gondolom? http: //www.incostress.hu/ vajon ez jó? vagy a lézeres kezelés? műtét? Természetesen a műtéti megoldást tettem utolsó helyre. Jól gondolom, hogy kevert típusú inkontinenciám van? Budapesti intézményes kezelési lehetőség hol van? Szakorvosi rendelőmben egy mogorva, nem túl szimpatikus stílusú urológus doktor van. Nem is tudtam elmondani neki mindezeket, mert rám mordult. Nem szívesen mennék újra hozzá. Köszönöm a választ! minden jót kívánok önnek

Dr. Papos István válasza Incontinencia témában

Mindenkėppen ismételt urológisi vizsgált szükséges, keressen fel másik rendelést és ott mondja el a panaszokat. A kezelés attól függ, hoy a kevert incontinciábna melyik komponens dominál, stressz incont esetén a műtét, késztetéses incontinencia esetén a gyõgyszeres kezelés az elsòdleges terápiás irány.

Kérdés: 2016. január 25., 12:11; Megválaszolva: 2016. január 25., 13:25
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó