Izületi gyulladás

Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésemben. Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy isiászom van, reumatológiáról küldtek ideggyógyászatra ott kaptam MRI beutalót, ahol nem tudtak pontos vizsgálatot készíteni, mert allergiás vagyok a fémre, így nem kaptam fémkontraszt injekciót. Elég súlyosak a fájdalmaim, gyógyszert is szedek, de nem mindig hat. Rengeteg kezelésen voltam (fizikoterápia, ultrahangos kezelés, gyógytorna) de egyik sem segített. Kérdésem a következő: Esélyesebb vagyok-e gerinc sérvre ilyen "betegséggel" mint egy egészséges ember? Mennyire durvulhat el a "betegség"? Mit ajánlana a fájdalom enyhítésére, illetve lehetek ezáltal autoimmun beteg? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza gerincsérv témában

Kedves Kérdező!

Az allergia nem hajlamosít gerincsérvre. Sem az allergiától, sem a gerincsérvtől nem lehet autoimmun beteg. Az MRI vizsgálatot kontrasztanyag nélkül is meg lehet csinálni, és akkor is látszik a porckorongsérv. Az erős fájdalmakra lehet még a most szedetteknél erősebb gyógyszert is adni, de inkább oki kezelést kellene végezni. Állapotától függően lehet a teendőket meghatározni. Szerintem kérdezze meg orvosait, hogy kontrasztanyag nélkül is hajlandók-e MRI-t végeztetni, és annak eredményétől függően menjen tovább. A fenti gyógyszereken és kezelésen kívül interneten nem javasolható más kezelési mód.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. december 20., 17:31; Megválaszolva: 2014. december 22., 20:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincsérv MRI felvétel értékelése
Tisztelt Doktor Úr! Kérném szépen véleményét az alábbi lumbalis gerinc MRI lelet értékelésében: A lordosis íve elsimult. A csigolyatestek...
orthopediai velemeny
Tisztelt doktor ur! Az mr vizsgalatom eredmenyerol es velemenyerol szeretnem ont megkerni. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A lumbalis gerincen balra...
gerincsérv
Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a látható CT eredményre tudna-e nekem valamilyen tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak szedni, vagy...
lebénulhatok?
32 éves nő vagyok. Régóta küzdök erős, egyre fokozódó derékfájdalommal. Szociális gondozóként dolgoztam, időseket ápoltam, amit abba kellett...