Érdemes-e TURP műtét alkalmazása

Tisztelt Doktor Úr elnézését kérem, hogy ismét igénybe veszem idejét. A kérdésem egyrészt a következő a biopszia eredménye 10 mintavételből B-359-367/15 daganatmentes, A B-368/15 Infiltrativ tumor mutatkozik az ép mirigyek között. A tumoros mirigyek aprók, jól körülírtak, basalis sejtsoruk hiányzik. A mirigyek hámját hyperchrom magvú daganatsejtek alkotják. A kérdésem ez lőrehaladott rák? Másrészt a TURP műtét rövid leírása, célszerű-e esetemben, nagyon köszönöm.

Dr. Papos István válasza turp témában

Azt, hogy a rák előrehaladott, vagy sem ebből az eredményből megmondani nem lehet.

TURP csak akkor javasolt, ha vizeletürítési panaszai is vannak.

A TURP a prosztata húgycsövön keresztül történő eltávolítása, melyet speciális operatv endoszkóppal lehet elvégezni, ezzel kidarabolva és eltávolítva a prosztatát.

Kérdés: 2016. január 10., 14:42; Megválaszolva: 2016. január 10., 20:42
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
TURP műtét után
Tisztelt Doktor Úr! Ez év márciusában TURP műtétem volt. Május elején kezdem herefájdalmakat érezni, főleg a jobb oldalon. Természetesen...
TURP MŰTÉT
Tisztelt Doktor Úr! Ajánlott-e elvégeztetni a TURP műtétet 60x53mm-es hólyagba bedomborodó prosztata esetén. PSA éték 1 évi Duodart szedése...
TUIP, TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr! Jövőhónapban egy TUIP, TURP műtéten fogok átesni, mert húgyhólyag nyaki szűkületem van, a műtét után 6 hét a teljes...
TURP műtét carcinóma esetén
Tisztelt Doktor Úr a kérdésem milyen mellékhatások lehetnek TURP műtét esetén rosszindulatú megbetegedésnél? A másik biopszia eredménynél csak a...
Célszerű-e TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr köszönöm gyors válaszát de a következőre volnék kíváncsi a műtét mennyiben gyorsítja az áttétek kialakulását? Gondolok a...