ESWL kezelés utáni fájdalom

Ureterkő (ball vese alatt, 9 mm átmérő) miatt ESWL kezelésen voltam 4 napja. Azóta kő, vagy homok még nem távozott, a vesegörcsök 2 napja megszűntek (kisebb szurkáló fájdalom néha jelentkezik a vesében, de hanyagolható) , viszont fáj a vizelés, a nemiszervem, a vizelési inger különösen fáj, de vizelés közben nincs nyilaló fájdalom. Vizelet - szerintem - tiszta. Igyekszem sokat inni. A fájdalom tegnap óta erősödik, szinte állandó. Kérdésem, hogy ez annak a jele, hogy távozik a vesekő, csak nem veszem észre, vagy valami gyulladást okozott az ESWL kezelés?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza ESWL témában

Az ESWL kezelés nem okoz gyulladást. Valószínűleg a kőfragmentumok távozása okozhatja a tüneteket.

Kérdés: 2015. március 03., 21:19; Megválaszolva: 2015. március 04., 20:07
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.