Hiperaktív hólyag

Tisztel Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni. Évek óta sűrű vizelési ingerem van, ami évről évre rosszabbodik. Visszatarthatatlan vizelési ingerek jönnek rám, sokszor 20 percenként. Éjszaka többször felkelek. Már a mindennapjaimat befolyásolják. Kisebb koromban voltam orvosnál, azonban semmit nem állapítottak meg a sok vizsgálat után. Most ismét elmentem, ahol ultrahang, vizelet tenyésztés, stb, minden rendben. Az orvos szerint ingerlékeny hólyagom van, amire Uroxal-t írt fel. Egy hete szedem napi 2x, de borzasztó álmosság gyötör. Mindemellett vizeletürítési nehézségem lett tőle. Így tegnap este és ma reggel már nem vettem be belőle. Visszamentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy szedjek napi felet, csak rendszeresen, lehet, hogy egy évig is kell majd szednem, hogy jobb legyen. Én már nagyon ki vagyok lelkileg, rengeteg a sűrű vizelésem miatti kellemetlen helyzet. Ön mit javasol? Vagy milyen gyógyszerrel helyettesíthetném ezt a gyógyszert, aminek nincsenek ilyen mellékhatásai? Köszönöm segítségét előre is! Üdvözlettel.

Dr. Papos István válasza gyakori vizeletürítés témában

Urodynámiás vizsgálat elvégzése javasolt, melynek eredményétől függően kell beállítani a megfelelő kezelést.

Megválaszolva: 2014. május 26.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Felsőmotoneuron laesio?
Tisztelt doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy felsőmotoneuron laesio irányába milyen vizsgálatokat szoktak kérni, mert az urológusom ezt szeretné...
Mi okozhatja a két hete jelentkező...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgyem! Három hónapja váltottam /Renitec, Rasoltan és Normodipine/ gyógyszerekről háziorvosom javaslatára Tolucombi és Normodipine...
Gyakori nagy, mennyiségű vizelet
Napközben legalább kb. 6-8 alkalommal kell a mosdóba mennem. Ilyenkor nagy, mennyiségű vizelet távozik a szervezetemből., Ami gyakran szinte színtelen....
Krónikus hólyaghurut
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm előző válaszát, természetesen folytatom az Urowaxom kúrát. Még egy kérdésem lenne, mivel időközben ismét sikerült a Klebsiella...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...