Ca-oxalát kristály, Eosinophil

Aknes betegségem miatt bőrgyógyászhoz fordultam aki elküldött vérvételre, a a minap kellett kontrollra mennem a bőrgyógyászomhoz és megkaptam a vérképemet, vizeletvizsgálatomat amihez a doktornő nem fűzött semmit se. Viszont mikor megkaptam hazafele menet észrevettem hogy a Ca-oxalát kristály pirossal aláhúzva szerepel mellé írva hogy zsúfolt, ez jár e valamilyen következménnyel, esetleg további vizsgálathoz? (mitől lehetséges? ) Az eisoniphol szintem pedig 0.9 (ref tart.: 2.00.-4.00) felkiáltójezve, ez mitől leheteséges?

Dr. Papos István válasza vizeletüledék témában

Ca oxalát kristály kis mennyiségben előfordulhat a vizeletben, de ha sok, akkor az vesekövességet jelezhet. Veseultrahang vizsgálat javasolt.

Az eosinophil sejtek csökkenése általában nem probléma, de jelezhet gyulladásos folyamatot, amilyen az akne is.

Dr. Papos István

Kérdés: 2012. november 21., 00:19 ;Megválaszolva: 2012. november 21., 19:12
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom