prosztata probléma

Tisztelt Doktor Úr! Prosztata problémával fordulnék Önhöz. Egy UH vizsgálat során a következot találták: 4x4cm prosztatában a jobb lebenyben 10mm-nyi hyperreflectív képlet. A képleten belül halvány meszesedés. A mirigy környéke szabad. Urológus végzett RDV-t és normál nagyságú mirigyes prosztatát talált mely kissé érzékeny volt. a total PSA viszont emelkedett 1.962 (1.4-ig normális a labor referencia értéke szerint) . 38 éves vagyok. A reggeli vizeletben kissé emelkedett fehérje volt, a 24 órásban már nem ment a határérték fölé a mennyisége. A vizelet tenyésztés negatív. Az ondó tenyésztésben enterococcus faecalist és Finegoldia magna-t mutattak ki. Ezen kívül semmilyen urológiai tünetem nincs. Még annyi hogy mostanában néha fáj a derekam, bordáim, térdeim nem állandoan csak időnként. A kérdésem az hogy ez lehet-e prosztata daganat? Ha az a 10mm-s képlet daganat lenne akkor nem érezte volna az urológus illetve nem kellene hogy magasabb legyen a PSA? A borda és térdfájdalmak lehetnek esetleges áttéttől vagy ha már áttétet adna akkor sokkal magasabb lenne a PSA? Ön ez alapján javasolná a biopsziát vagy ez prosztatitisz lehet? Válaszát elore is köszönöm.

Dr. Merth Gábor válasza prosztataprobléma témában

Kedves Kérdező!

Önnek igen erősen gyanús, hogy prosztatagyulladása van, daganattól ne féljen. Ez sem szerencsés állapot, gócként szerepelhet az emberi szervezetben (bőr, ízületi, stb. problémákhoz is vezethet) . Biopsziát én nem végeznék.

Kérdés: 2012. november 15., 17:56 ;Megválaszolva: 2012. november 17., 07:12
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Urológia -Égő érzés a...
Tiszteletem! 12 éve volt erős prosztata gyulladásom amikor fecalis baktériumot találtak és Ciprobay gyógyszerrel tökéletesen kikezelték (félig...
mellékhere
Tiszteletem! 23 éves fiatalember vagyok! Nem rég állapítottak meg nálam prosztatagyulladást, melyet lumbágó is kisért! + éve is volt már akkor...
Parancsoló vizelési inger
Tisztelt Dr, Úr, 8 éve küszködök krónikus prosztata gyulladással, szedtem rengeteg gyógyszert, eleinte E-coli, majd uearaplazma pozitivitások voltak...
magas psa szint
Néhány hónapja kezdődött a problémám, mely urológiai jellegű. Kezdetben csak időnként, később már minden vizelésnél nagyon nehezen tudtam...
Hyperplasia prostatae
Tisztelt Doktor Úr! MR vizsgálatom eredménye a következő lett: "A hólyag közepesen telt, fala ép. Az ureterek kismedencei szakasza nem tágabb. A...