Nincs teendő?

T. Doktor úrÍ! Jobb oldali krónikus herepanaszom "hogyan tovább"-jára szeretnék választ kapni, továbbá véleményére a prostata állapotáról az eltérő vizsgálati eredmények tükrében. Anamnesis: 2010.11.11 Dg. BPH, EDF Prostata nagyobb gesztenyényi, tömöttebb 2010.11.23 Hasi UH negatív 2011.02.01 PSA 0, 962 2011.03.21 Iránydg: Cystytis acuta Here UH: mindkét here és mellékhere normális nagyságú és szerkezetű, bennük körülírt elváltozás nem látható. Jobb oldalon kisfokú folyadékszaporulat látható, a mellékhere feji régiója mérsékelten kiszélesedett Th: jegelés, Doxycyclin 2011.08.03 Sine morbo (Bp, Podmaniczky u) . Here UH: mindkét oldali testis normális nagyságú és szerkezetű. Bal oldali mellékhere normális nagyságú és szerkezetű. Jobb oldalon egy 9 és egy 11 mm átmérőjű cystosus képlet látható. A mellékhere körül kevés folyadék is ábrázolódik. Magánorvos (urológus) véleménye: a férfiak 80 %-ának van cisztája, nincs mit tenni vele. 2011.24. OEP járóbeteg ellátás: Fizikálisan herék épek, jobb mellékhere vaskosabb, érzékeny Dg. Orchitis, epididymitis, és epididymo-orchitis tályoggal Th: jegelés, doxyciclin 2011.11.29 Hasi UH A prostata megnagyobbodott, 45x30 mm, tömött szerkezetű 2012.10.04 Hasi UH Prostata lényegesen nem nagyobb, szerkezetében eltérés nem látható Tünetek (húzó érzés, jo.here túlérzékenység, here"többlet" érzés) fülfertőzésre (staphylococcus areus) kapott levofloxacin hatására átmenetileg csökkentek, majd az antibiotikum elhagyása után kiújultak. Kezdeti duzzanat jobb oldali mellékherén immár kisujj-percnyi. Türelmét megköszönve várom válaszát: tényleg nincs mit tenni ezzel az állapottal?

Dr. Merth Gábor válasza hereprobléma témában

Kedves Kérdező!

Egy 4-5 napos önmegtartóztatást követő ondótenyésztéses vizsgálat történt már?

Antibiotikumot célzottan kapott?

Érdemes lenne egy komolyabb, célzott kezelés, annak minden gyakorlataival elvégezni talán.

Általában mhere cystával akkor foglalkozunk, ha komoly fájdalommal jár, vagy vmilyen panaszt tart fenn (innen megállapítani azt nem lehet, hogy a mhere gyulladása innen eredeztethető, talán prosztata gyulladása -is- van) .

Szenvedni sosem szabad, addig kell hajtani a dolgokat, amíg eredményt nem érünk el!

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. november 05., 11:21; Megválaszolva: 2012. november 06., 19:53
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Szúrkáló érzés a herénél és...
Tisztelt doktor! Egy olyan problémám lenne, hogy a herémnél és a környékén szurkáló érzésű fájdalmak jelentkeztek az utóbbi időszakban, 1-2...
hereprobléma
Kedves Doktor Úr/Hölgy! A következők a tünetek: a bal herével van gond, a herezacskóban a here körül fekvő pozícióban kissé, állva, vagy...
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom