Urológiai műtét (PU szűkület)

Tisztelt Doktornő/Úr! Bal oldali vesémben PU határszűkületet diagnosztizáltak, amit meg kell műteni, mert a tágulat kifejezett. Laparoscópos vesemedence plasztikát javasolt az orvos. Sajnos nem sikerült megbeszélnem vele, hogy a műtét után mennyi idő a lábadozás? Mennyi idő esik ki a munkából, illetve mennyi ideig nem lehet aktív mozgást végezni. Táncolni járok és gálára készülünk. Azt mondta, hogy j katétert fognak behelyezni. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig szokták ezt a katétert bent hagyni és lehet-e vele mozogni, dolgozni menni? Köszönettel: Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza vesemedence plasztika témában

Kedves Mariann!

A laparoscopos műtét után várhatóan sokkal gyorsabban fel fog épülni, mint egy hagyományos műtét esetén, de így is az első egy-két hét elég nehéz lesz, erre készüljön fel. Maga a DJ katéter döntően nem nehezíti az élet mindennapjait, ha nem okoz iritatív panaszokat (döntően nem szokott) , akkor idővel meg is feledkezik róla majd. Az aktív mozgást, táncot csak akkor lenne érdemes elkezdeni, ha a műtét utáni ellenőrzések során nem találnak semmi olyan helyzetet ami miatt valamilyen egyéb kezelést/beavatkozást igényelne.

Mindenképpen türelmet kérnék Öntől, ne akarja siettetni azokat a folyamatokat, amikhez idő kell, és mivel ez egy igen komoly műtéti beavatkozás, adja meg a "tiszteletet" ennek a kórképnek. Azaz az első hónapban komolyabb fizikai aktivitást igénylő dolgot (mint amilyen a tánc is) ne nagyon tervezzen!

Kérdés: 2012. október 11., 16:20; Megválaszolva: 2012. október 15., 10:30
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás