CHR prostatitis

Tisztelt Dr, Úr, 35 éves férfi vagyok, kb 7 éve küzdök prosztatagyulladással, szedtem rengeteg antibiotikum kúrát, majd alfa-blokkolokat (alfetamin uno, tamsudil, Fetamozin) , az elmúlt 2 évben nem tenyészett ki se ejakulátumban, se húgycsőn keresztül semmilyen baktérium, kezdetekben azaz előtte 4-5 éven át E-Coli, Ureaplasma pozitivitások voltak.Sajnálatomra, panaszaim továbbra is fennállnak, gyakori, parancsoló vizelési inger, nem elvárt merevedési kapacitás! Már 3 magánurológust végig jártam, 2 azt tanácsolja, hogy thermoterápiával vessünk végett e-fránya betegségnek! Tényleges gyógyulást jelentene-e? Viszont van egy andrológus rokonom, Ő távol int ettől, mivel elmondása szerint, megsérülhet az ondóvezeték, nemzőképtelenné válhatok, s a gyulladás is felerősödhet! Van-e ilyen tapasztalat, hogy negatívan hatna rám? Kérdezném, hogy kire hallgassak? Mik a tapasztalatai? (meleg, nyári idő nagyon kedvez a betegségem elviselhetőségében, hideg, hűvös nagy ellenségem) Véget akarok vetni ennek a kellemetlen betegségnek! Nagyon szépen köszönöm szakértő válaszát előre is! Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztatagyulladás témában

Kedves Tamás!

Sajnos a chr. prosztatagyulladás nem egyszerű betegség, és ki kell mondani, nem is mindig lehet sikeesen gyógyítani. Kezelése elég komplex, sok türelmet és kitartást igényel úgy az orvostól mint a betegtől egyaránt. Nekem az az igazság, mindent összevetve szintén nincs jó tapasztalatom ezzel a kezelési módszerrel (thermo th.) .

Azt nem állíthatom, hogy nincsenek sikeres kezelések, de bizony vannak rosszabbodásba torkolló esetek is.

Szerintem hallagasson a rokonára, illetve kérdezze ki tüzetesen (szánjanak rá időt! ) , miken esett át eddig, milyen más lehetőségek maradtak a repertoárban.

Jobbulást!

Kérdés: 2012. szeptember 12., 16:46; Megválaszolva: 2012. szeptember 13., 08:56
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.