A húgycsőből történő prosztata masszázs utáni mintavételnek van alternatívája?

Nem értem részleteiben az STD tesztekhez használt minták szerepét és azt, hogy miben különbözhetnek az eltérő módon szolgáltatott minták alapján elvégzett tesztek eredményei. Szeretném megtudni, hogy az STD tesztek elvégzéséhez gyakran alkalmazott húgycsőből történő, prosztata masszázs utáni mintavétel helyett megfelel-e pl. egy ejakuláció utáni első vizeletminta? Mennyiben mutathat más eredményt egy ondóból elvégzett STD panel (genoid teszt) , mint egy húgycsőből történő prosztata masszázs utáni mintavételből elvégzett ugyanilyen teszt? Ugyanez a kérdés foglalkoztat baktérium tenyésztés esetén is. Egy esetleges hosszabban fennálló prosztatagyulladás kezelése során, miután már nincs jelen a kórokozó az antibiotikum kezelés eredményeképpen, még mennyi ideig tarthat, hogy teljesen elmúljanak a panaszok és mennyire lényeges a gyulladáscsökkentő gyógyszerek szerepe a teljes panaszmentesség elérésében? Ha nincs már kórokozó, de gyulladáscsökkentő szerek sem kerülnek alkalmazásra, akkor is biztosan elmúlnak a panaszok, csak lassabban?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztatagyulladás témában

Nem egyenértékű a két minta.

A prosztatagyulladás bizonyos eseteiben hosszantartó (hónapokig tartó) antibiotikus kezelésre lehet szükség.

A gyulladáscsökkentő kezelés segítheti a gyógyulást.

Kérdés: 2015. március 04., 05:22; Megválaszolva: 2015. március 04., 20:24
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés