prosztata gyulladás = jóindulatú megnagyobbodás, vagy prosztata rák?!

Tisztelt címzett! Panaszaim a következők voltak: gáttáji diszkomfort érzet, akadozó vizelet, utócspegés, ondó néhai minőségi változása! Felkerestem Urológus szakorvost! Vizelet, vérvétel, húgycsőváladék negatív eredményt hozott! Prosztatamasszázs utáni 2. vizelet gyulladásra utaló eredményt hozott! Kezelés: napi 2x1 Cifloxin 500mg 10 napig Előzmények: 5-7 éve prosztatagyulladás diagnosztizálása után, góckeresés következményeként eltávolították a gyulladt mandulámat! 5-6 hónapja teljes kontroll STD vizsgálat gomba és bakterológiával kiegészítve negatív eredménnyel! 2-3 hónapja prosztata-rák szűrés negatív, picit magasabb süllyedéssel, most vagy a szűrés volt 4, 2 vagy a sűllyedés erre pontosan nem emlékszem! Elég régóta bevan gyulladva a bal nagylábújjam, vélhetőleg körömbenövéstől, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy attól a prosztata nem gyulladhat be, csak felerősítheti a gyulladást. Tisztelettel kérdezem az orvos Úrat/hölgyet Mitől lehet vajon gyulladásban a prosztatám? Pár éve jelzett jóindulatú prosztata megnagyobbodásom okozhat e rákot? a vérvétel és a szűrés kizárja e teljességgel a rákot? Elég e most a 10 napos kezelés? A kezelést még nem kezdtem el.. A továbbiakban mire figyeljek? Mikor forduljak újra orvoshoz! Köszönettel várom javaslatukat, észrevételüket...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztatagyulladás témában

Kedves Kérdező!

1.: biztosíthatóm, nincs prosztata rákja.

2.: szinte biztos, hogy prosztata gyulladásban szenved, ami egyrészt "gócot" jelent a szervezetében, másrészt ennek gyógyítása igen nehéz, komplex, és ki kell mondani, nem mindig sikeres.

3.: a kezelés leírására ezen oldal (terjedelménél fogva) nem alkalmas.

4.: általában 3-4 hetes kezelést, gyakorlatokat, odafigyelést, és egyéb teendőket igényel a kezelés.

5.: javaslom beszélje át a krónikus prosztata gyulladás kezelését kezelőorvosával!

Kérdés: 2012. augusztus 02., 13:34; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 16:33
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.