hólyag betegség?

Tisztelt Szakértő! A 10, 5 éves kisfiam a mai napig is még be-bepisil, nem minden éjjel, de hetente 2-3, vagy változó időszakonként. Van egy veleszületett vesebetegsége, ami azt jeleneti, hogy a vese forgásában elmarad, de azonkívül, hogy kontrollra járunk, nincs tennivaló (és a nyitott gerinc lehetősége is fennáll) de arra azt mondják, hogy nem kell vele foglalkozni, mert sok embernek van ilyen. Hat évesen voltunk különböző vizsgálatokon Miskolcon, és Kecskeméten, ott azt állapították meg, hogy a hólyag éretlensége miatt pisil be, majd kinövi. Viszont már elmúlt 10 éves és még mindig itt tartunk. Használunk orr sprayt Nokutilt és még az mellett is bepisil, sajnos. Amikor Kecskeméten voltunk évekkel ezelőtt, azt mondta a főorvos úr, hogy ha egy kicsit nagyobb lesz, akkor meg lehet műteni laparaszkopiával a hólyagot, most viszont telefonon azt mondta, hogy majd kinövi. Na de mikor? Tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek, meddig várjak még? Nem tudom táborba sem máshova ottalvósra elengedni, a fent felsoroltak miatt. Kérem szíves válaszát! Üdvözlettel. Szücs Viola egy aggódó anya

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza urológia témában

Tisztelt Szülő!

A kezelésre nem reagáló éjszakai bepisilés sajnos nem ritka, a szülőknek, gyermekeknek és a kezelőorvosnak is sok problémát jelent. A háttérben alapvetően nem vesebetegség hanem a szabályozo vegetatív idegrendszer működészavara áll legtöbbször. Az Ön gyermekét veseműködés szempontjából alaposan kivizsgálták, a vesék egészségesek. Forgásban történő elmaradás alaki variáció, nem tekintendő kórosnak, következménnyel nem jár.

Önök eljutottak odáig, hogy esetleg a probléma igazi specialistája tud csak esetleg segíteni, a szokásos gyógymódokat már kipróbálták. Én alapvetően a vese rendellenességeivel, betegségeivel foglalkozom és mint említettem, itt nem erről van szó. Szerintem ebben a legnagyobb tapasztalata Szabó László Drnak van aki jelenleg az I. Gyermekklinikán dolgozik.Email címe:

,

Tisztelettel:

Dr. Máttyus István

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 05., 09:17; Megválaszolva: 2012. július 18., 12:01
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.