• Vese fájdalmam egyre erősödik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az lenne a panaszom, 3 napja egyre jobban fáj mind a 2 oldalon (feltehetően) a vesém. Belső fájdalmat érzek. Első nap gyengébb tompa fájdalom, de egyre erősödik, és olyan érzés mintha valaki szorítaná mind2 vesémet. Ma már sírni tudtam volna annyira fájt. Betegesen félek a csontritkulástól (valószínüleg nagymamám miatt), ezért kálciummal "tömtem" magamat, ami Ca azt én eszem, iszom, emellett igyekszem sok folyadékot fogyasztani bár az utóbbi időben nem nagyon "csináltam" Elképzelhető hogy vesekövem lett mind a 3 vesémbe? vagy csak 2-be? Ugyanis jobboldalt egy működő 3. vese is kialakult fejlődésemnél (persze kisebb mint a másik 2) a röntgen felvételen látszott benne a folyadék. ez befolyásolja a dolgot? és amit még észrevettem, a fájdalom reggelente van, ma már mozdulni alig bírtam reggeli vizeletnél enyhül minimálisan a fálydalom, majd kávé cigi engem egyből küld a toalettre majd széklet ürítésnél jelentösen csökken a fájdalom, söt már az ingernél is, és utána "elmúlik" de másnap reggel egyre erősebb fájdalommal kelek! kérdésem: Mitől lehet ez? mit tegyek? Kő lehet? esetleg gyulladás? vagy a patkóvese befolyásolja ezt? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Gergely

        WEBBeteg szakértő válasza a urológia témában

        Kedves Gergely! A vesegörcs általában nyugalomban jelentkezik, a mozgás enyhíteni szokott rajta (ezért jár fel s alá az ember veseköves roham esetén). Ezenkívül ami nagyon gyakori jelenség, hogy a vegetatív reflexek is "beindulnak", ami székeléssel, hányással, gyakoribb vizeletürítéssel jár. Amennyiben ezeket a tüneteket észleli magán, erősen javasolt egy urológus szakorvos felkeresése, aki megvizsgálva Önt eldönti mi is a teendő. Addig -amíg nincs hányingere, és valóban ez lehet a probléma, vény nélkül kapható NoSpa valamint 25 mg diclofenac tartalmú készítmények szedése javasolt, mely enyhítheti a vesegörcsöt. De ha ez a gond feltétlenül keressen fel egy orvost! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 10:57; Megválaszolva: 2012. február 02., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: