• urológiai kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Egy sajátos kérdéssel keresem meg Önöket. Tanárként dolgozom, kilenc és tizedik osztályos gyerekeket tanítok. Kiderült, hogy a fiúk közül néhányan vazelint fecskendeztek a nemi szervükbe. Kb 4 ml-t, saját maguknak. Ez az "eljárás" mint kiderült terjedőben van. Véletlenül derült ki, a szüleik nem tudják, egyikük állami gondozott. Lehet -e ennek komoly egészségügyi következménye, szükséges-e orvoshoz fordulniuk? (ez esetben beszélnünk kell a szülőkkel/nevelőkkel is.) Válaszukat megköszönve: Tóth Erika

        Dr. Kocsis István válasza a urológia témában

        Kedves Erika! Nehéz és kényes orvosi és etikai probléma, amiről ír. Egyre gyakrabban találkozunk ilyen esetekkel. Sajnos a legtöbbször későn, amikor a befecskendezett vazelin komoly gyulladásos, szövetelhalást okozó folyamatot indít be. Ráadásul mostanra a törvény öncsonkításnak minősíti, ezért az előbb utóbb elkerülhetetlen, sokszor csonkoló, és hosszadalmas plasztikai műtét OEP finanszírozása nem egyértelmű. Feltétlenül javaslom, hogy minél előbb értesítsék a szülőket, a nevelőket, és keressék fel a területileg illetékes Urológiai osztály vezetőjét.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 12., 22:09; Megválaszolva: 2012. január 18., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: