• Mellkasi fájdalom biztonsági övtől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.!1héttel ezelőtt autóbalesetet szenvedtem,és a mellkasomat nagyon megnyomta a b.öv.Mivel 28 hetes terhes vagyok a kórházban megvizsgáltak,de röntgent nem tudtak készíteni.A vizsgálat alapján törés valószínüleg nincs.Egy hét eltelt,és kb két napja mintha kicsit erősebb lenne a fájdalom,a két mellem közötti csontban,ott is inkább a jobb oldalon érzékenyebb,ha a kezemmel erőkifejtést végzek(felemelek valamit,törölközöm stb.),vagy ha egyik oldalamról a másikra fordulok.Hanyatt a terhesség miatt nem fekhetek,így általában a bal oldalamon aludtam.Két napja viszont nagyobb a fájdalom,ha a bal oldalamon fekszem.Lehet, hogy megterhelő a bordáknak,hogy az egyik oldalamon alszom és attól fáj kicsit jobban,vagy ha nem ettől,akkor mitől erősödhetett a fájdalom?Normális az,hogy ennyi idő után még mindig fáj,annak ellenére,hogy nincs törés?(légzésre,köhögésre,tüsszentésre nem fáj,csak mozgásra.)Válaszát köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkasi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben zúzódás történt a baleset kapcsán teljesen normális dolog, hogy enni idő után is panaszos. Helyileg használjon gyulladáscsökkentő krémet. A tünetek alapján nincs ok aggodalomra. Fizikális vizsgálattal nem lehet kizárni a törést, így szerintem ennek megfelelően kell kezelni és ez valóban több hét. Panaszok fokozódása esetén ellenőrzés és fokozódó fájdalom esetén mellkas röntgen készíthető. Az első trimeszterben igazán lényeges, hogy ne legyen röntgen.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 19., 11:09; Megválaszolva: 2010. július 19., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés