• szorongás terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        15 hetes kismama vagyok. Kb. 3 hete elkezdtem szorongani, hogy rendben van-e a baba. Azt hittem a 12. Uh után megnyugszom, de inkább fordítva történt. Elrettentő sztorikat hallok, és olvasok hogy a szorongás miket okoz a babánál. Viszont a védőnő nyugtatgat, hogy ettől szervi baja nem lehet a kicsinek max hiperaktívabb lesz-az sem jó mondjuk, és csak nekem nehezíti meg a napjaimat. Mostanában keményedik a hasam is, nagy valószínűség szerint ettől.

        Kérdéseim a szorongástól lehet baja a picinek? Miben árthat?

        Haskeményedés féljek tőle?

        Sedatif PC-ről, citromfűről mi a vélemény, szedhető nyugodtan?

        Mostanában nagyon kívánom az alkoholmentes sört, panelban már most meleg van :( ugye az nem árt?

        Nagyon lükének nézne a nőgyógyászom ha soron kívül megszeretném UH-n nézni a babát? Neki nincs UH-ja magánrendelésen és a köv. UH még olyan messze van:( Megnyugtatna, hogy jól van a pici....

        Köszönöm a gyors választ, szép napot!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró!

        A legtöbb kismama szorong valamelyest a terhesség során. Nyilván a mértéke ennek változó.

        A szorongás terhesség során nem okoz testi elváltozásokat a magzatban, azonban megnehezíti a kismama életét és valóban okozhat méhösszehúzódásokat. Ezekről mindig tájékoztassa szülészorvosát. Vizsgálatok alapján szorongásos betegségben szenvedő kismamák esetében későbbiekben nagyobb arányban fordult elő hiperaktivitás, figyelemkoncentrációs zavar, viselkedésproblémák, érzelmi zavarok, ez nyilván nem szükségszerű azonban.

        Az elrettentő történeteket felejtse el, nem is tudom, hogy kik és miért mesélnek ilyen jellegű dolgokat. Ha csak környezetében vagy a terhességgondozáson, védőnőnél megjelenő kismamák között tudakozódik, megbizonyosodhat arról, hogy mennyi egészséges baba születik, és ezek a szörnyű történetek milyen nevetségesek valójában! Nyugodtan nézesse meg UH-on a babát, ha ez megnyugtatja. Számos magánrendelésen készítenek UH-ot, biztosan van lakóhelye közelében is ilyen. A legtöbb helyen (3D, 4D) készítenek felvételeket is, későbbiekben ez szép emlék lesz majd. De a terhesség folyamán is megnézheti nyugodtan, láthatja egészséges babáját.

        Citromfű tea mértékkel fogyasztható, Sedatív PC esetében sem számoltak be terhesség alatti kockázatról. Viszont, mivel terhesgondozáson szokott pszichológus is dolgozni, érdemes lenne pszichoterápiát kezdenie, ha szorongását nem tudja leküzdeni (kérdezze a rendelésről szülészét, védőnőjét).E megtanult technikát a várandósság ideje alatt és később is tudja majd alkalmazni.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-18 07:15:43; Megválaszolva: 2010. május 18., 07:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés