Terhesség és tüdőröntgen

Kedves Doktor Úr!

Nekem olyan problémám lenne, hogy most van itt a kötelező tüdőszűrés ideje városunkban.

11-én kellett volna megjönniea menstruációmnak.

Csináltam tesztet 10-én, ugyanis tudtam, hogy 12-én (ma) mennem kell tüdőszűrésre.

Nem mutatott ki semmit sem a teszt. Ma reggel (12-én) újabbat csináltam, az is negativ lett.El is mentem a tüdőszűrésre.

Most hogy hazaérkeztem, nagyon halványan ugyan, de mintha látszódna a második csík a teszten, amit reggel készitettem.

Ha terhes vagyok, nagyon korai terhes lehetek (kb maximum 10 nap) , és még most sem érzem a menstruáció előtt jelentkező panaszaimat (mellfeszülés, étvágy, ingerlékenység, puffadás) Vagyis semmi jele a menstruációmnak.

Elég régóta szeretnénk babát.Lehet-e valamilyen káros hatása a röntgennek ha terhes vagyok?

Nem kaptam ólomkötényt, mivel negativ volt reggel a tesztem.

Köszönöm a válaszát előre is, mert nagyon aggódom!

Tisztelettel:

Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza röntgen témában

Kedves Hajnalka!

Az egyik dolog az, hogy akkor is kérni kell kötényt, ha negatív a teszt, hiszen a menses meg nem jött meg. A másik, hogy a tesztet, ha megcsinálta, megvan az eredménye, akkor ki lehet dobni, mert az, hogy órák múlva lát rajta halvány másik csíkot, már semmit sem jelent.

A legfontosabb pont pedig az, hogy az ilyen korai terhességet, ha jelentős károsodás érné, akkor nagy valószínűséggel nem maradna meg, ilyenkor általában nem is tudják a nők, hogy a néhány napos, hetes menseskésés tulajdonképpen egy életképtelen terhesség volt. Próbáljon meg nem aggódni, ha mégis terhes lenne, akkor a koraterhesség alatt készült röntgent jelezze a gondozást végző orvosnak, és a terhesgondozás során gondosabb odafigyelésre lesz szükség, 12 hét után genetikai tanácsadásra is el kell majd mennie. Ne izguljon.

 

Kérdés: 2010. április 16., 19:52; Megválaszolva: 2010. április 16., 19:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Mi baj lehet a babának?
Tisztelt Dr. Nő! Nem is olyan rég, kb. 3 hete voltam röntgenen hátfájás miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg 3 hónapon belül esnék teherbe...
terhesen röntgen
Tisztelt Cím! Terhes vagyok, amit ma tudtam meg. Egy hete a fogammal panorama röntgent készítettek, de ekkor még nem tudtam, hogy gyermeket várok. A...
Terhesség alatt panoráma röntgen
Tisztelt Doktornő, Doktorúr, 3 hónapos terhes vagyok, igyekszem mindenre odafigyelni, nagyon várjuk már a kisbabánkat. Mivel mindig hallottam, hogy...
Röntgen a terhesség közepén
Tisztelt Cím!   A Terhességem 23 hetében arcüreg gyulladásom lett. Sajnos a szakorvos elküldött  röntgenre. /Én is hibás vagyok mert nem...
Leletelemzés